Ivica Puljak žestoko napao ministricu kulture: Provodi politiku nasilja HDZ-a i premijera Plenkovića

Ivica Puljak  žestoko napao ministricu kulture: Provodi politiku nasilja HDZ-a i premijera Plenkovića

Nakon jutrošnje objave ministrice Obuljen Koržinek o neprihvaćanju odluka gradskih vijeća Rijeke i Splita o razrješenju tamošnjih intendanata, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i riječki gradski vijećnik Marin Račić održali su konferenciju za medije ispred Ministarstva kulture i medija jer, kažu, Split i Rijeka za ministricu su predaleko. Obojica su se složila kako je ministričin čin čin nepoštivanja građana Splita i Rijeke te “čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”.

Splitski gradonačelnik komentirao je odluku ministrice kulture Nina Obuljen Koržinek da odbije potvrditi razrješenje intendanata splitskog i riječkog HNK-a, javlja N1.

“Gradsko vijeće je na prijedlog Kazališnog vijeća odlučilo da neće podržati intendanta, a ministrica tu odluku nije poštovala. Grad Split ulaže oko 50 milijuna kuna u kazalište, država dva milijuna, jasno je tko treba odlučivati o intendantu. To su građani Splita preko Gradskog vijeća, a ne Ministarstvo. Pozivam Šestana da se sam povuče jer ako vas građani ne žele, neprimjereno je ostati na takvoj funkciji.”

Upitan što će grad sad učiniti, Puljak je rekao:

“Grad će razmotriti koje su pravne posljedice, što je na raspolaganju, ali zaista pozivam Šestana da se sam povuče. Ako vas građani ne žele, mislim da je to neprimjereno. On je intendant dok ga se ne smijeni. Vidjet ćemo što pravno znači odluka ministrice, nadam se da ćemo kroz natječaj naći novog intendanta. Ministrica je u krivu. Gradsko vijeće prema svim zakonima može i donijelo je odluku na prijedlog Kazališnog vijeća koje nije prihvatilo izvješće. Gradsko vijeće je izglasalo nepovjerenje intendantu. Ministrica je unaprijed govorila da to neće podržati, sad je to samo izgovor.”

Foto: N1