Izbornik Dalić: Pritisak nije dobar ako je velik

Izbornik Dalić: Pritisak nije dobar ako je velik

Uoči odlaska hrvatske nogometne reprezentacije u Katar na Svjetsko nogometno prvenstvo izbornik Zlatko Dalić otkrio je RTL-ovom reporteru Antoniju Vuksanoviću što očekuje od katarske avanture gdje brani svjetsko srebro iz Rusije i kako će psihološki pripremiti igrače koji imaju jako malo vremena za pripreme.

“Sve je u redu, nema loših informacija. Igra Vida, čekamo još malo. Bit će okej”, kazao je Dalić.

Kazao je i da je Jakić u redu, kao i Juranović i Gvardiol.

“Gvardiol nas je sve iznenadio”, kazao je.

Dalić je komentirao i kako igrače pripremiti na specifično Svjetsko prvenstvo.

“Igrači su u formi. Nemamo puno vremena ni posla. Puno tog smo posložili tijekom Lige nacija, imamo sve poznato. Očekujem da igrači budu zdravi i spremni”, kazao je Dalić.

Dalić je kazao i da nije sklon izazivanju problema te da se nada da ih neće ni biti.

“Kad dođe utakmica s Marokom, nema većega motiva. Nadam se da ćemo svi biti spremni, zdravi i raspoloženi. Sve smo posložili, pet godina smo skupa”, kazao je.

Komentirao je i je li bliže dvojbi tko će biti napadač, a tko desno krilo.

“Nećemo pogriješiti koga god stavimo. Napravit ćemo analizu Maroka. Neću slagati ekipu prema Maroku i nekom drugom jer igramo svoj nogomet, imamo sjajan vezni red. Moramo dati ono što Hrvatska može, imati posjed lopte i kvalitetu”, kazao je.

Kazao je i kako nema imperativa.

“Imperativ je doći na SP, Hrvatska je to napravila, sve što napravimo bit će plus. Pritisak nije dobar ako je velik. Znamo da vrijedimo, vjerujem u reprezentaciju i svoj rad. Nećemo ići na silu, idemo utakmicu po utakmicu. Liga nacija je pokazala da možemo igrati protiv najjačih reprezentacija svijeta, spoj starih i mladih igrača, iskustvo i mladost”, kazao je.

Osvrnuo se i na malo drugačije navijačke uvjete u Katru.

“Nama treba rezultat i da sve krene. To će biti slično kao u Rusiji. Navijači su naš 12. igrač i bit će toga”, kazao je Dalić.

Komentirajući ovo svjetsko prvenstvo kazao je kako je ono neobično.

“Dolaze u sred sezone, u naponu snage i utakmica. Mislim da su spremni. Neće biti razlika temperature kao u Rusiji. Možda će vrijeme utakmica biti ranije za nas u grupi i to je malo problem. Nećemo gledati probleme i stvari koje su neobične”, zaključio je Dalić.

Foto: Hina