Izbornik Tucak ima “opravdanje” za poraz: Da je bilo svega, bilo je

Izbornik Tucak ima “opravdanje” za poraz: Da je bilo svega, bilo je

Hrvatski izbornik Ivica Tucak dao je svoj sud nakon poraza od Crne Gore nakon raspucavanja.

Hrvatska će kao druga u četvrtfinale, a Tucak je ovako prokomentirao utakmicu u Dubrovniku.

“Žao mi je što nismo uzeli dva boda jer bi bio nešto lakši put. Imamo četiri slobodna dana, u četvrtfinalu smo što nam je bio glavni cilj, ostvarili smo ga, ali ostaje mali žal. Imali smo sve u svojim rukama. Taj brutality, nismo iskoristili svoje šanse i imamo za čime žaliti. Ali, ono pravo tek počinje. I da smo bili prvi, ponovno isti scenarij. Ako želiš ići do kraja, nemam što birati. Gorak okus, ali ne smijemo tako razmišljati. Mogli smo pobijediti, nismo, idemo dalje. Konačni cilj je u Zagrebu otići do kraja”, rekao je izbornik Tucak.

Osvrnuo se izbornik i na isključenje crnogorskog igrača u završnici, koje je uslijedilo tek nakon njegove reakcije, javlja Sportk klub.

“Ne mogu vjerovati da ljudi to ne vide, da dva suca sude i da tek nakon moje intervencije, gdje ja moram glumiti luđaka, ne vide očigledan udarac u glavu. Nakon toga smo promašili peterac, nismo se odmah naplatili, a naravno da je odmah išlo isključenje na suprotnoj strani, nakon pet sekundi. Sami smo krivi, ali da je bilo svega, bilo je”, dodao je.

Protivnik još nije poznat u četvrtfinalu, ali Barakude sada sele u Zagreb.

“Prvenstveni neki krupni cilj je time osiguran. Znamo da nas čeka težak protivnik, ali imamo četiri dana vremena za doći u Zagreb i adaptirati se. Čekaju nas još tri utakmice. Ne četiri nego tri, to je ono što je bitno.”

Foto: Hina