Ovo je sarajevski glazbenik koji se pobunio protiv dolaska Tonyja Cetinskog: Vi dovodite nekoga tko nije iz Sarajeva

Ovo je sarajevski glazbenik koji se pobunio protiv dolaska Tonyja Cetinskog: Vi dovodite nekoga tko nije iz Sarajeva

U veljači se obilježava 40. obljetnica Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i time je povodom najavljen koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre. Na što su uslijedile brojne reakcije.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda najavili su na svojim Facebook profilima koncert poznate hrvatske pjevačice.

“Proslava 40. obljetnice ZOI 84 i dar našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je ponovo centar Europe i svijeta u svakom smislu, kako 1984. tako i danas. Dobrodošli”, poručili su.

Ova odluka nije se svidjela priznatom bosanskohercegovačkom pijanistu i skladatelju Vladi Podanyju. Kako sam kaže, zbog ove odluke napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, javlja N1.

“Odvratno, 40 godina od Olimpijade, a vi dovodite nekoga tko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač, ali zašto se volite zabijati svima u guzicu izvan granica naše zemlje. Sramite se. Ugasili ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da opravdate svoje “uloge” u tome. Zato odlazim iz Sarajeva i BiH. Ne želim s “vama” ni zrak dijeliti”, bio je kategoričan Vlado Podany.

Najava gostovanja Cetinski izazvala je i brojne rasprave na društvenim mrežama.

Vlado Podany je rođen 1964. godine u Sarajevu. Završio je glazbenu akademiju, a poznat je po tome što je svirao klavijature u popularnim sarajevskim bendovima.