Izdržljiva, motivirana, snažna: Što sve može napraviti najbolja hrvatska vojnikinja Mara Pejić

Izdržljiva, motivirana, snažna: Što sve može napraviti najbolja hrvatska vojnikinja Mara Pejić

Skupnik Nikola Knežević iz Zapovjedništva specijalnih snaga pobjednik je natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019.“. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela vojnikinja Mara Pejić.

Drugo mjesto osvojio je natporučnik Ivan Gerenčir iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH, a treće skupnik Marino Protrka, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga.

Ovogodišnje natjecanje održano je u organizaciji Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske. Natjecatelji i natjecateljice iz triju kategorija, njih ukupno 146, trebali su svladati stazu duljine 40 kilometara postavljenu na području vojarne „Josip Jović“ i na Krbavskom polju.

 

Skupnik Nikola Knežević iz Zapovjedništva specijalnih snaga pobjednik je natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH

Redoslijed starta u vojarni u ranim jutarnjim satima bio je određen rezultatima na kvalifikacijskim gađanjima održanim jučer, 9. svibnja. Na cilj ispred crkve hrvatskih mučenika u Udbini natjecatelji su trebali stići u što kraćem vremenu, s tim da su nosili opremu i naoružanje težine oko 17 kilograma. Tijekom utrke trebali su pravilno i što brže svladavati dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na dvanaest radnih točaka.

Vojnikinja Mara Pejić, pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji natjecanja.

Uspjeh je time veći jer je u utrku startala kao 144. od ukupno 146 natjecateljica i natjecatelja.

Drugo mjesto od ukupno 10 natjecateljica (7 OSRH, 1 MUP, 2 strane OS) osvojila je pozornica Gorana Aleksić Janković (OS BiH), a treće skupnica Sandra Andrašek (HV-GOMBR). Uz Pejić i Andrašek, treći najbolji rezultat od žena iz OSRH i MUP-a ostvarila je skupnica Željka Saratlija iz Pukovnije Vojne policije.

“I prošle godine bila sam na natjecanju i osvojila drugo mjesto, dakle, ove godine ostvarila sam još veći uspjeh i zbog toga sam jako sretna. Što se tiče uvjeta na stazi, bilo je dosta vruće, čak bi mi više odgovaralo da je kišilo.

Najteži djelovi bili su kad smo čekali da dođemo na red na radnim točkama, tada smo se hladili. Ponosna sam što sam kao pripadnica Hrvatske vojske osvojila prvo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju”, rekla je na cilju vojnikinja Pejić.

Foto: MORH

 

 

.