Izgleda da Angeli Merkel jako smeta Thompson: Molila organizatore da ne bude sličnih iznenađenja

Izgleda da Angeli Merkel jako smeta Thompson: Molila organizatore da ne bude sličnih iznenađenja

Uoči kongresa Europske pučke stranke sljedećeg tjedna u Zagrebu traju posljednje organizacijske i logističke pripreme koje imaju i političkih konotacija.

Naime, zbog protivljenja saborske oporbe odustalo se od plana da se sastanci Predsjedništva i Političke skupštine uoči samog Kongresa u Areni održe u zgradi Hrvatskog sabora, predsjednik Srbije i šef SNS-a Aleksandar Vučić u pismu je najavio da ne planira doći u Zagreb, a Večernji list u Bruxellesu neslužbeno je doznao i da su iz njemačke stranke CDU molili središnjicu EPP-a da se pobrine da kancelarku Angelu Merkel u Zagrebu ne dočekaju glazbena ni ikakva druga iznenađenja kao na nedavnom skupu HDZ-a kojemu je nazočila uoči europskih izbora u Ciboninoj dvorani. Merkel i njezini suradnici tada su ostali neugodno iznenađeni odabirom pjesme “Lijepa li si” kao glazbene podloge na koju je cijeli prvi red uzvanika na tom skupu pljeskao pa onda s njima i njemačka kancelarka, javlja Večernji list.

Kad su njemački mediji problematizirali taj detalj, a problematizirali su ga zbog Thompsona, iako u Ciboni pjesmu nije izvodio on nego pjevači iz HTV-ova showa “A strana”, Merkel i njezini suradnici zamjerili su Andreju Plenkoviću i HDZ-ovcima što su ih doveli u takvu situaciju. Prema neslužbenim informacijama iz dva različita izvora iz EPP-a, sada im je stigla molba iz CDU-a, uz otvorenu aluziju na spornu situaciju iz Cibone: vi (iz EPP-a, ne HDZ-a) ovaj put ste organizatori, molimo da u Zagrebu ne bude neugodnih iznenađenja.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina