Iznenada preminuo bivši župan i otac bivšeg ministra: Imao je 68 godina

Iznenada preminuo bivši župan i otac bivšeg ministra: Imao je 68 godina

Bivši požeško-slavonski župan i bivši gradonačelnik Pleternice Marijan Aladrović iznenada je preminuo u 68. godini života.

Aladrović je preminuo u srijedu, u večernjim satima, objavio je Grad Požega na službenoj mrežnoj stranici. Rođen je u Brodskom Drenovcu, općina Pleternica, a diplomirao je na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1997. do 2001. bio je HDZ-ov gradonačelnik Grada Pleternice, a za župana požeško-slavonskog je izabran 2009. godine. Od 2004. godine vodio je podružnici Uprave šuma Požega.

“Njegov životni put bio je ispunjen istinskim domoljubljem, optimizmom i energijom kojom je pokretao sve oko sebe. Neka mu je laka hrvatska zemlja”, naveo je Grad Požega.

Marijan je bio veliki zaljubljenik u voćarstvo i vlasnik Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Aladrović, a bavio se uzgojem jabuka.

Desetak godina bio je predsjednik Nogometnog kluba Slavija iz Pleternice. Na prvim neposrednim izborima u Hrvatskoj, 31. svibnja 2009. godine izabran je za požeško-slavonskoga župana, kao kandidat koalicije HDZ – HSS – HSP – HSU, a tu je dužnost obnašao četiri godine.

Odlaskom u mirovinu svakodnevno je, kako je govorio, uživao radeći u svom voćnjaku.

-Nekada sam tu dolazio raditi kako bih se oslobodio stresa, a danas u tome uživam – rekao je svojevremeno Marijan Aladrović.

Marijanovi nekadašnji suradnici i prijatelji kažu kako će ga pamtiti po njegovoj blagoj naravi, ali i neizmjernoj ljubavi prema hrvatskoj domovini. Iza njega ostaje zasigurno neizbrisiv trag u društveno-političkom, gospodarskom i kulturnom životu ne samo pleterničkog kraja, nego i šire.

Pokojni Marijan Aladrović je otac Josipa Aladrović koji je bio ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Andreja Plenkovića.

Foto: Grad Požega