Iznenada preminuo pjevač Parnog valjka: Evo što se dogodilo

Iznenada preminuo pjevač Parnog valjka: Evo što se dogodilo

Pjevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini u Sloveniji. Tužnu vijest potvrdili su članovi grupe na službenoj Facebook stranici. – Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski – stoji u objavi uz stihove “Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati”

Aki je s partnericom Barbarom i kćeri otišao na izlet u blizini Novig Mesta tijekom kojeg mu je pozlilo, ona je odmah pozvala hitnu. Nažalost, kad su liječnici došli je već bilo prekasno, javlja Večernji list.

Aki je u Sloveniji živio posljednjih godina, a ondje je prije dvije godine postao i otac djevojčice koju je dobio sa Slovenkom Barbarom Vesel.

Glazbenik Kristijan Rahimovski, sin prerano preminulog pjevača Akija, potpuno je shrvan strašnom viješću o odlasku čovjeka koji je mnogima bio glazbena zvijezda, a njemu je prvenstveno bio tata. Tata koji mu je bio ogroman životni oslonac, kojeg više nikada neće imati priliku zagrliti, popričati s njim ili podijeliti neku sretnu vijest. Užasnu vijest javila mu je tatina životna partnerica Barbara. Naime, kako doznajemo iz izvora bliskih Kristijanu, njih dvojica čuli su se večer prije, kao i svakoga dana. Te večeri brižni Aki još mu je jednom ponovio da u jeku pandemije pazi na sebe i svoje bližnje. -Vidiš da korona luduje, samo pazi na zdravlje, nemoj pušiti, čuvaj sebe i svoje-kazao je Kristijanu večer prije nego je umro. , doznali smo iz izvora bliskih pjevaču.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 5. lipnja.1955. godine, a proslavio se kao frontmen popularne grupe Parni valjak s kojom je nastupao više od 30 godina. Nakon raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album.

Aki od od malena bio u glazbi. Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje. Godine 1975. upoznaje gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara).

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. Privatni život oduvijek je skrivao od javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Sa drugom suprugom proveo je niz godina, čak 40. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel.