VIDEO: Zastupnik Stjepo Bartulica žestoko kritizirao Faktograf i njegovog glavnog urednika: Evo kako ih je opisao

VIDEO: Zastupnik Stjepo Bartulica žestoko kritizirao Faktograf i njegovog glavnog urednika: Evo kako ih je opisao

Stjepo Bartulica je oštro kritizirao portal Faktograf i njegovog glavnog urednika Petra Vidova.

“Zaštita slobode govora jako je važna, pogotovo na društvenim mrežama jer je cijeli taj prostor potpuno nereguliran. Žao mi je da g. Vidov, glavni urednik Faktografa, nije došao u emisiju kako bi nam objasnio zloupotrebu moći od strane fact-checkera (provjerivača “istine”).

Bilo bi dobro kada bi netko govorio ispred Faktografa jer se tu radi o opskurnim ljudima koji su potpuno nepoznati hrvatskoj javnosti. Paralelno imaju velike ovlasti u odlučivanju koja mišljenja i koje informacije korisnici Facebooka mogu vidjeti i pročitati!To predstavlja ozbiljan problem i moguću prijetnju demokraciji.Slažete li se”, napisao je Stjepo Bartulica koji je sudjelovao u raspravi o slobodi medija na Z1 televiziji. U emisiju je bio pozvan i Petar Vidov koji se nije odazvao pozivu.

U emisiju je bio pozvan i Petar Vidov

“Mislim da bi Fact-checkeri trebali više odgovarati za svoje svakodnevne odluke. Ustavom zajamčena prava vrijede za sve nas i na društvenim mrežama”, naglasio je Bartulica.

” Postoji tendencija da se određeni sadržaji cenzuriraju”, rekao je Bartulica i naglasio da svim sredstvima treba braniti slobodu govora.

Foto: Hina