Iznenadna smrt Valerija Jurešića izazvala je brojna nagađanja: Teleskop je istražio što se zapravo dogodilo

Iznenadna smrt Valerija Jurešića izazvala je brojna nagađanja: Teleskop je istražio što se zapravo dogodilo

Iznenadna smrt istaknutog kulturnog radnika Valerija Jurešića nije samo šokirala i rastužila riječku i hrvatsku javnost nego je potaknula nagađanja o tome što je uzrok njegove smrti. Dodatni razlog za špekulacije bio je i jedan post koji je pokojni Valerij objavio na svojoj Facebook stranici 18. prosinca prošle godine.

“Upravo docijepljen Pfizerom. Dragi moji, cijepite se i vi. Nemojte da vas još gubimo na ovako glup i besmislen način. Vjerujte svojim liječnicima”, napisao je Valerij. U razgovoru s prijateljima naglasio je da ga je malo boljelo rame, ali da je sve prošlo za jedan dan. Nakon njegove smrti neki su odmah zaključili da je za sve kriva Pfizerova buster doza, a rasprava se, što je doista neprihvatljivo, odvijala i na njegovoj Facebook stranici.

U riječkim političkim i kulturnim krugovima bili su šokirani smrću Valerija Jurešića jer je riječ o mladom čovjeku (51 godina) koji se ozbiljno bavio sportom.

“Bio sam iznenađen. On je bio sportaš, atletičar. Baš sam se iznenadio, a nisam čuo da je bio nešto bolestan. Nisam ga dugo čuo ni vidio”, rekao je za Teleskop bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Dobar znanac pokojnog Valerija Jurešića kazao nam je da je imao karcinom debelog crijeva i da se već neko vrijeme borio sa zloćudnom bolešću.

“Nažalost, imao je karcinom debelog crijeva. Provlači se da je to bila treća doza bustera, ali to nema veze. Vidio sam ga prije nekoliko mjeseci u gradu. Izgledao je prilično loše”, kazao je za Teleskop naš sugovornik iz Rijeke. No naša druga sugovornica ne dijeli njegovo mišljenje da je Valerij nakon operacije izgledao tako loše. Ona ne povezuje smrt ni s operacijom slijepog crijeva, ali ni s cijepljenjem koje je obavio 18. prosinca prošle godine. Smatra da se Valerijeva smrt može uspoređivati s iznenadnom smrti sportaša.

“Valerij je najvjerojatnije umro od masivnog srčanog udara. Imao je karcinom debelog crijeva i mogu potvrditi da je krajem prošle godine operiran, ali se nakon operacije osjećao jako dobro. Vodio je zdrav život, trčao je svako jutro, ali izgleda da je doživio masivan srčani udar. A što je izazvalo srčani udar, teško je reći. Više ćemo znati nakon obdukcije”, kazala je za Teleskop bivša kolegica Valerija Jurešića.

Foto: Facebook