Javila se obitelj iznenada preminulog Valerija Jurešića: Evo što je uzrok smrti

Javila se obitelj iznenada preminulog Valerija Jurešića: Evo što je uzrok smrti

Nakon iznenadne smrti nekadašnjeg pročelnika za kulturu u Primorsko-goranskoj županiji Valerija Jurešića, društvenim mrežama proširile su se teorije da je njegova smrt posljedica cijepljenja protiv koronavirusa.

Osim eklatantnog primjera tzv. fake newsa, razne neistinite teorije koje se plasiraju u javnost putem društvenih mreža, duboko su uznemirile ožalošćenu obitelj Jurešić, javlja Novi list.

Kako bi pokušala zaustaviti širenje takvih dezinformacija, kći pokojnog Valerija Jurešića, Eva Marija Jurešić obratila se našoj redakciji.

– U ime obitelji svog pokojnog oca Valerija Jurešića, htjela bih reagirati na masovno dijeljenje spekulacija i opasnih dezinformacija koje su ovih dana njegovu smrt dovodile u vezu s cjepivom protiv COVID-19. Istina je da je moj otac preminuo naglo i nenadano, kao što je istina i da je primio tri doze cjepiva protiv COVID-19, na što je javno poticao i druge jer je cijepljenje smatrao nužnim preuzimanjem odgovornosti za sigurnost sebe i drugih.

Međutim, također je činjenica da se moj otac svježe oporavljao od operacije tumora nakon koje mu je propisana oralna kemoterapija. Nagađa se da su upravo te tablete uzrokovale srčani udar nakon kojega je preminuo. Neistinito je i neodgovorno dovoditi cjepivo u ikakav odnos s bolešću i smrti mog oca.

Javnošću ionako vlada histerija oko cjepiva i njegovih nuspojava. Bespotrebno je, lažno i nemoralno, dodatno je napuhavati preko leđa našeg pokojnog sina, muža, brata i oca, poručila je Eva Marija Jurešić.

Podsjetimo, Teleskop je prvi objavio vijest da je Valerij Jurešić umro od srčanog udara.

Više u tekstu: Iznenadna smrt Valerija Jurešića izazvala je brojna nagađanja: Teleskop je istražio što se zapravo dogodilo

Foto: Facebook