Javili se Boysi iz Vukovara: Zašto se ne pokaže snimka “brutalnog napada” na “uzornu dječicu”?

Javili se Boysi iz Vukovara: Zašto se ne pokaže snimka “brutalnog napada” na “uzornu dječicu”?

Nakon incidenta u kojem su pretučeni maloljetnici u Vukovaru, a za koji su osumnjičeni i pojedini pripadnici Bad Blue Boysa, oglasila se i sama navijačka skupina iz Vukovara.

Kako su naveli u objavi na Facebooku, žrtve su političkog, policijskog i medijskog terora. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon gotovo tjedan dana do sada neviđenog političkog, policijskog i medijskog terora, plasiranja raznih neistinitih verzija događaja i scenarija kakvih se ne bi posramila niti sjevernokorejska propagandna mašinerija prisiljeni smo se oglasiti na ovaj način iako smo danima šutke promatrali što se sve zbiva u našem gradu kao i u cjelokupnom hrvatskom medijskom prostoru.

Zbog šestodnevnog sustavnog demoniziranja naših članova dužni smo javnosti skrenuti pažnju i postaviti nekoliko pitanja budući da većina bezgrešnih trovača i moralnih vertikala kao ovce uzimaju zdravo za gotovo odgovore koje im nameću isti oni koji i postavljaju suluda pitanja potaknuta političkim motivima s ciljem manipulacije i stjecanja jeftinih političkih poena.

Kako i zbog čega je moguće unaprijed (javno) osuditi nekog samo na osnovu izrežirane sumnje?

Zašto sukob u kojemu su sudjelovale dvije strane postaje prijelomna vijest u kojoj su samo članovi naše grupe jedini akteri prezentirani kao krivci i krvnici koji s noževima bacaju djecu s mostova dok se druge, očito manje bitne vijesti stavljaju u drugi plan?

Zašto se javnosti ne pokažu video snimke brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne učenike koji idu na palačinke?

Kako je moguće da prosvjed protiv nasilja organizira osoba koja je prije medijske, pažnju privlačila dok je tukla palicom po Vukovarskoj adi i zar moralne vertikale ne vide problem u tome što dotični istodobno, javno, u televizijskom prostoru poziva na uzimanje zakona u svoje ruke prema dečkima koji mu po dobi također mogu biti unuci ili je to u ovom slučaju dopušteno?

Zašto roditelji prešućuju određene detalje?

Pod čijim okriljem vukovarska policija krši ljudska i građanska prava te kome je to u interesu?

Ukoliko se ovaj medijski teror i poziv na linč nastavi bit ćemo prisiljeni iskoristiti medijski publicitet usmjeren na nas te javno odgovoriti na ova, ali i mnoga druga pitanja kao i postaviti nova.

Ovim putem ozlijeđenima želimo brz oporavak te ujedno koristimo priliku zahvalu svima koji su, u tolikom broju, bez ikakvog poziva, samoinicijativno, uplatili donacije za pravnu pomoć svjesni da svaka medalja ima dvije strane”, napisali su, prenosi N1.