Javio se “dželat hrvatskog pravosuđa”: Tvrdi da ga je narod volio i birao

Javio se “dželat hrvatskog pravosuđa”: Tvrdi da ga je narod volio i birao

Vladimir Šeks reagriao je na  izjave predsjednika Milanovića koji ga je nazvao dželatom hrvatskog  pravosuđa.

”Gospodin predsjednik je patološki lažljivac, pokazuje sve simptome teškog poremećaja, pa mu savjetujem da se za pomoć obrati odgovarajućim stručnjacima za mentalno zdravlje.

Naime, u četvrtak navečer na RTL-u, ponovio je jednu laž, ustvrdivši da ‘nisam nikada ni od koga i nigdje izabran, osim možda u HDZ-u’. E pa sada ću podsjetiti samo na dio onoga što sam radio”, izjavio je Šeks za Direktno.

”Sudjelovao sam u sedam parlamentarnih izbora; 1990. godine pobijedio sam u svojoj izbornoj jedinici u prvom izbornom krugu dobio 67 posto glasova, više od svih ostalih protukandidata zajedno.

Na drugim parlamentarnim izborima, 1992. godine, pobijedio sam u izbornoj jedinici Đakovo, a 1995. godine opet sam izabran u Hrvatski sabor u jednoj slavonskoj izbornoj jedinici.

Godine 2000. također sam bio izabran za zastupnika u četvrtoj izbornoj jedinici, a u zimu 2003. godine predvodio sam listu u šestoj izbornoj jedinici te sam izabran za zastupnika u Hrvatski sabor i ta lista dobila je sedam mandata. Nakon toga sam izabran za predsjednika Hrvatskog sabora.

Dakle, na temelju rezultata sedam izbora u hrvatskoj povijesti izabran sam u Hrvatski sabor, četiri puta sam bio potpredsjednik, jednom predsjednik”, ponavlja Šeks.

Najavio je da će pokušati Milanovića izvesti na sud.

”Gospodin predsjednik laže; barun Münchhausen za njega je mala beba, a za njegovu klevetu izgovorenu da sam ja ‘dželat hrvatskoga pravosuđa’ razmotrit ću da zatražim da Ustavni sud odobri pokretanje kaznenog postupka za klevetu protiv beskarakternog predsjednika Republike”, zaključuje za Direktno.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina