Javio se mamićevac: Napao je Antolića i Barišića

Javio se mamićevac: Napao je Antolića i Barišića

Još uvijek traje borba dvije struje u Dinamu, a nakon što smo poslušali par konferencija za medije stiže i priopćenje predsjednika Nadzornog odbora kojeg je poslao Miroslav Rožić.

U medijima su struje podijeljene na Mamićevu i Antolićevu, a Rožić je dio struje Zdravka Mamića. Mamićevci su skupili dovoljan broj potpisa (45) za održavanje konferencije, a time je stigla i potvrda da je veći broj ljudi na njihovoj strani. Poruku Miroslava Rožića vam prenosimo u cijelosti, javlja Danas.hr.

“VAŽNA OBAVIJEST MEDIJIMA: Objašnjenje i ispravak poluistina, tehnikalija i manipulacija.

Poštovani predstavnici medija, Dostavljam Vam pojašnjenje trenutnih dezinformacija vezanih uz iskazivanje volje većine članova Skupštine kluba, te Vas ljubazno molim da je u cijelosti objavite u Vašim medijima kako biste ispravno informirali zainteresiranu javnost:

U moru iskrivljenih poluistina, proceduralnih sitničarenja, tehnikalija i površnih proizvoljnih tumačenja odredbi statuta GNK Dinamo, dvojac bez kormilara Antolić-Barišić pokušava sakriti nedvojbenu volju većine članova Skupštine kluba, ‘najvišeg tijela upravljanja klubom’ (članak 24. stavak 1.).

Njihov najnoviji ‘biser’ je ‘samoprijavljivanje’ nadležnom gradskom uredu i svim mogućim inspekcijama zbog navodnih nepravilnosti u održavanju zadnje sjednice Skupštine kluba.

Naime, po statutu i poslovniku rada Skupštine GNK Dinamo sjednicu Skupštine saziva i njome upravlja Predsjednik kluba, a na tehničkoj razini (materijali i sve ostalo potrebno da sjednica bude u skladu sa statutom kluba) ju priprema Uprava kluba, pa za eventualne nepravilnosti, ako ih i ima (a nema ih), odgovorni mogu biti samo i jedino oni.

Sve primjedbe koje oni iznose netočne su i samo su pokušaj manipulacije medijima, javnošću i nadležnim institucijama. Na primjer, osporava se legitimnost 8 članova skupštine iz redova povjerenika kluba i još 2 člana skupštine (Krznar i dr. Janković) zbog navodne nespojivosti dužnosti.

Prema statutu GNK Dinamo (članak 25.) članovi Skupštine kluba na svakoj sjednici su i 8 najboljih povjerenika kluba, popis kojih treba dostaviti Uprava kluba, a verificirati ih treba Skupština na sjednici. U poslovniku o radu Skupštine kluba (članak 7. i 8.) piše da sjednicu saziva Predsjednik kluba i da se poziv (kojega potpisuje Predsjednik) dostavlja članovima najmanje 5 dana prije održavanja sjednice.

Također u poslovniku se navodi (članak 11.) da verifikacijsko povjerenstvo, koje je tijelo Skupštine kojeg Skupština bira na početku svake sjednice, ‘podnosi izvješće o broju nazočnih članova Skupštine, te proglašava sjednicu Skupštine pravovaljanom’. Dakle tih 8 članova Skupštine iz redova povjerenika Skupština je verificirala kroz izvješće verifikacijskog povjerenstva.

Foto: Hina