Je li HDZ izgubio većinu u Saboru: Jandroković se nije usudio staviti na dnevni red glasovanje o Hrvatskoj gospodarskoj komori

Je li HDZ izgubio većinu u Saboru: Jandroković se nije usudio staviti na dnevni red glasovanje o Hrvatskoj gospodarskoj komori

Hrvatski sabor danas je trebao glasati o ukidanju obaveznog članstva u parazitskog Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Izmjenu zakona predložio je Most. Predloženim izmjenama predlaže se da članarina u HGK-u koja se sada prisilno naplaćuje poduzetnicima više ne bude obvezna, nego samo dobrovoljna.

Iako je glasanje o ukidanju članarine HGK bilo najavljeno danas za podne, ta se točka uopće nije našla na planu glasanja.

Mostovac Troskot: Izbjegli su poraz smicalicom, ali on je neminovan

“S potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK pokazali su da smo pogodili sa stavljanjem ovog zakona na dnevni rad potpisima oporbe. Uspjeli smo ujediniti oporbu ali i podijeliti vladajuću većinu. Borba za poduzetnike i obrtnike tek počinje. Iako su ovom smicalicom izbjegli vlastiti poraz, on je neminovan. A koliko je ljudima stalo pokazuje i broj od 500 mailova koje su saborski klubovi dobili. Nadam se da će i građani shvatiti da su političari zapravo jako slabi kad se ljudi udruže oko jasnih i konkretnih ciljeva”, rekao je za Index Zvonimir Troskot iz Mosta, koji je bio predlagač izmjena zakona o HGK.

Marijana Puljak: Kukavice iz HDZ-a su shvatili da imamo većinu

“Kukavice iz HDZ-a su shvatili da imamo većinu po ovom pitanju u Saboru i namjerno nisu stavile zakon na glasanje”, rekla je za Index Marijana Puljak iz stranke Centar.

“Sve institucije koje je HDZ dotaknuo potpuno uništene ili stavljene u službu politike. Zakon o ukidanju obaveznog članstva u HGK nije tu da uništi HGK, već upravo suprotno, da spasi HGK od političkog uništenja iznutra, da ga istrgne iz kandži dnevnopolitičkih interesa i uhljebljivanja te ga vrati u službu gospodarstvu kao neovisnu instituciju. Jedini način jest da se HGK stavi na kušnju pred svojim vlastitim članstvom, da članovi svojim novcima glasaju koliko je uistinu HGK koristan. HDZ to ne želi i zato ne dopušta da se ukine obavezna članarina već se koristi svim metodama da to zadrži”, poručila je Puljak.