HDZ-ovac nehotice otkrio da je Tušekova ostavka mazanje očiju: Samo će se pritajiti dok ne prođu lokalni izbori?

HDZ-ovac nehotice otkrio da je Tušekova ostavka mazanje očiju: Samo će se pritajiti dok ne prođu lokalni izbori?

Josip Borić, saborski zastupnik HDZ-a, gostovao je u Novom danu i komentirao slučaj njegova stranačkog kolege Žarka Tušeka.

“Prošlo je nekoliko dana, povučeni su određeni potezi, a može se reći i za Šimunića i za Tušeka da se nisu proslavili u ovoj situaciji. Ostavkom je Tušek pokazao da snosi političku odgovornost i da je spreman na takvu jednu situaciju”, rekao je Borić.

“Vidjeli smo i određena reteriranja, određena drugačija promišljanja u drugog gospodina, koji je bio na obavijesnom razgovoru u Uskoku. Pitanje je gdje će to sve završiti, a je li pitanje kaznene odgovornosti pokazat će vrijeme, Žarko je napravio najbolje što može u toj situaciji”, rekao je Borić.

Istaknuo je da Tušekova politička karijera nije gotova. “On je zastupnk u Saboru, obnaša funkcije u stranci, član je Predsjedništva. Tu koristi svoj aktualni mandat, mislim da ima prostora za djelovanje i vjerujem da je nešto naučio od ovoga i nije nam jasno kako se moglo dogoditi to da dođe u takvu situaciju, u prostor s osobom koju ne poznaje”, rekao je Borić.

Komentirajući plan političke trgovine, koji se razaznaje iz audiosnimke razgovora, Borić kaže da je tu Tušek karikirao.

“Ja ne znam, s obzirom da je Tušek govorio o karikiranju, situaciji na vrbi svirala ili ako bude – bit će. Ako je sporno ponuditi 25.000 plakata, to je za oblijepiti cijelu Hrvatsku, a ne samo u toj županiji. Mislim da je Tušek tu govorio o karikiranju, ali nije na meni da ja to procjenjujem. Je li snimanje neovlašteno pokazat će istraga, a Tušek je najavio da će pokrenuti i neke pravne akcije”, kazao je Borić.

“Šteta je načinjena, on je podnio određenu razinu odgovornosti, a Šimunić nije apolitička osoba, pokazat će vrijeme hoće li se kandidirati za gradonačelnika Oroslavja ili župana možda”, kazao je Borić, dodavši da u HDZ-u ne misle da postoji kaznena odgovornost u navedenoj aferi.

Spočitnuo je i to da se u javnosti HDZ-u pozornije prate propusti.

“Nejednak je odnos prema nama i ostalima, nama se dublje gleda, pogotovo u odnosu na lijeve opcije. Neovisno o tome, HDZ rješava svoje probleme od početka pa do danas. Za situacije koje zanimaju javnost i građane, opterećuju naš rad i smatramo da previše pažnje odlazi u tom smjeru, a premalo u dijelu koji se tiče samog života građana i mjera koje donosimo”, rekao je Borić.

Komentirao je i navode da se radi o medijskoj hajci.

“Podosta dugo sam u politici, jasno je da postoje različiti pogledi. Imam svoje mišljenje kako to izgleda meni, nemojmo gledati na način hajke, ali u interesu javnosti je da se sve raščisti, HDZ tu nikad nije stajao na putu. Ono što izađe vani, ne znam da nisu završili u nekom procesu i tako dalje. Mislim da nikome nije ništa oprošteno u tom smislu. Mislim da to postoji i u drugim strankama, ali u Peđe Grbina nisam vidio da je u slučaju kolegice iz Siska rekao da je to nešto loše, dapače, on kaže da je to super”, rekao je Borić.

Foto: Hina