Je li Jasna Omejec dovoljno etična da bi bila na čelu Etičkog povjerenstva?

Je li Jasna Omejec dovoljno etična da bi bila na čelu Etičkog povjerenstva?

Gošća RTL-a Danas bila je Jasna Omejec, bivša predsjednica Ustavnog suda i članica novoosnovanog Etičkog povjerenstva za europske izbore te profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Odmah nakon imenovanja Jasne Omejec za članicu Etičkog povjerenstva stigle su kritike da nema što raditi u Etičkom povjerenstvu jer joj je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo sukob interesa po završetka njenog mandata.

Ta odluka o tom navodnom sukobu interesa je, ja uvijek kažem, izvan zdravog razuma zbog toga što je povjerenstvo na čelu s Dalijom Orešković da ja doduše jesam imala pravo na plaću 6 mjeseci plus 6 mjeseci, ali da sam tu naknadu mogla primati samo dva mjeseca zbog toga što sam se mogla vratiti na fakultet. Neovisno o tome što sam se ja na fakultet mogla vratiti tek u prosincu. Što znači da je povjerenstvo od mene zahtijevalo da ja četiri mjeseca budem bez ikakvih primanja. To nema veze sa sukobom interesa. To je jedna odluka protivna zakonu u cijelosti, ona je protivna zdravoj pameti i ona nije pravomoćna, ona je još uvijek na sudu, ja vam se zahvaljujem što sam imala priliku ovo izreći”, kazala je Jasna Omejec u RTL-u Danas.

Foto: RTL

 

Facebook Comments