Vučić na velikom mitingu spominjao i Hrvatsku: Hvali se da će u Srbiju doći Volkswagen

Vučić na velikom mitingu spominjao i Hrvatsku: Hvali se da će u Srbiju doći Volkswagen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na mitingu ‘Budućnost Srbije’ u centru Beograda da su cilj njegove politike zadovoljni građani, a ne sukobi. Rekao je i da vjeruje da među političkim neistomišljenicima ima onih koji žele dobro državi, ali poručuje da na ultimatume – neće pristati.

“Sve može – ultimatumi i nasilje ne. Nema ultimatuma u politici. Trebamo biti nositelji pažnje prema onima koji drugačije misle. Moramo brinuti i o novinarima za koje nekada mislite da ne rade kako treba”, rekao je Aleksandar Vučić, poručujući okupljenima građanima na Trgu Nikole Pašića da neistomišljenicima odgovoraju lijepo i pristojno, a jedino ako krenu na nasilje, da odgovore oštro i odgovorno.

Kazao je da na ultimatume neće pristajati ni kada je reč o Kosovu, te da “danas razni emisari iz cijelog sveta dolaze u Beograd” i mole ga da učini nešto za Albance kako bi ukinuli carine.

“Naš jedinstven odgovor je – ništa nećemo učininiti, mnogo toga smo učinili, red je da se ponašate normalno, jer nije normalno da uvodite carine na robu u 21. vijeku. Možete prijetiti, vršiti pritisak, Srbija je rekla – povucite carine, razgovarat ćemo’, a mi vama raditi dodatne ustupke nećemo. Ima jedna stvar koju je gore izgubiti od glave, a to je obraz. Obraz je najskuplja stvar na svijetu”, rekao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je citirao prognoze MMF-a koje govore da će BDP Srbije u narednom petogodišnjem periodu rasti prosječno za četiri posto godišnje, odnosno da će na kraju 2023. biti kumulativno veći za više od 20 posto u odnosu na 2018. godinu. BDP po glavi stanovnika će u tom periodu, kako je dodao, biti uvećan za čak 44 posto.

Rekao je i da su male šanse da “veliki Volkswagen” dođe u Srbiju, ali da je dobio važno pismo od ljudi iz te kompanije u kojem se navodi da je Srbija i dalje u igri.

Facebook Comments