Je li otac nesretne Jasmine Dominić znao puno više o njezinom ubojstvu: Njegov iskaz otvara mnoga pitanja

Je li otac nesretne Jasmine Dominić znao puno više o njezinom ubojstvu: Njegov iskaz otvara mnoga pitanja

Iskaz Martina Dominića policiji 2005. o nestanku kćeri Jasmine Dominić baca sasvim novo svjetlo na ubojstvo u Palovcu koje je zgrozilo hrvatsku javnost.

Jasmina me dvaput zvala u ljeto 2000. i rekla da ide na brod i u Francusku s dečkom. Dopustio sam joj”, rekao je Martin Dominić, koji ni u jednom trenutku nije iznio sumnju da Smiljana Srnec ima veze sa sestrinim nestankom.

Policiji je predao isteklu Jasmininu osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu, koje su supruga i on pronašli kad su pospremali kćerinu sobu, piše Jutarnji.

Martin Dominić također nije izrazio ni sumnju da bi druga kći, Smiljana, koja se u međuvremenu udala i postala majka, imala ikakve veze s Jasmininim nestankom.

No, prije 14 godina otac je policiji iznio informacije koje indiciraju kako je znao više od onog što je rekao i koje bacaju novo svjetlo na slučaj koji je sablaznio hrvatsku javnost.

Naime, Martin Dominić je 12. rujna 2005. razgovarao s policijom o nestanku svoje kćeri, pet godina nakon što joj se gubi svaki trag.

“Negdje u kolovozu 2000. Jasmina me nazvala i tražila odobrenje za rad na brodu. Dozvolio sam joj. U rujnu me opet zvala i molila da joj odobrim odlazak u Francusku s dečkom kojeg je upoznala. Nakon toga nismo se više čuli. U proljeće 2001. Smiljana mi je rekla da je Jasmina došla prije nekoliko dana s kolegicom i nekim starijim gospodinom. Zadnju informaciju o Jasmini dobio sam prije dvije ili tri godine kad sam se sreo s Draženom Palfijem iz Palovca. On me u razgovoru pitao za Jasminu i rekao da je vidio u Zagrebu i da su kratko razgovarali. Nakon toga više nisam ništa čuo o Jasmini, niti mi se ona više javljala telefonom, bio sam uvjeren da ona studira u Zagrebu”, rekao je tada policiji, prenosi Direktno.

Iako više od tri godine nije znao što mu je s kćeri Martin Dominić vjerovao je da je negdje u inozemstvu, no u razgovoru s policijom u nijednom trenutku nije rekao što je nagnalo njega i suprugu Katarinu na pospremanje sobe i jesu li se u njima budile kakve sumnje kada su u stoliću pronašli osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu kojoj je istekao rok važenja.

Na slici: Optužena Smiljana Srnec

Foto:Siniša Kalajdžija/Hina