Još jedna blamaža hrvatskih medija: Danima su tvrdili da Ivan Pernar neće svjedočiti u Zambiji. A evo što je istina

Još jedna blamaža hrvatskih medija:  Danima su tvrdili da Ivan Pernar neće svjedočiti u Zambiji. A evo što je istina

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ipak će danas svjedočiti na suđenju optuženim Hrvatima u Zambiji, javlja nam naš suradnik, novinar Stafrance Zulu.

Potvrdio mu je to državni odvjetnik Innocent Kamunga, iako je na prošlom ročištu bilo rečeno da je Pernar maknut s liste svjedoka i da se ona smanjila s 11 na 10 ljudi.

Prošlo ročište, podsjetimo, bilo je odgođeno jer se svjedoci Državnog tužiteljstva nisu pojavili pred Visokim kaznenim sudom, pa je sutkinja Mary Mulanda sazvala novo ročište za danas, ali je istaknula kako nedolazak kongoanskog diplomata, koji je posvojenu djecu doveo na granicu, predstavlja nepoštovanje Visokog suda u Ndoli, javlja Jutarnji list.

Na prošlom ročištu predstavljen je i policajac koji je uhitio Hrvate, ali on nije mogao svjedočiti jer se ne osjeća dobro.

Svjedočiti nije mogao niti diplomat DR Konga, on još čeka odobrenje za svjedočenje, a imigracijski službenik, koji je još jedan svjedok tužiteljstva polaže ispite pa ni on nije mogao doći na sud.

Sutkinja Mulanda rekla je kako bi ovih dvoje svjedoka trebalo svjedočiti prije policajca koji je uhitio Hrvate.

Državni odvjetnik Innocent Kamunga potom je predložio da se saslušaju još dva svjedoka iz Odjela za socijalnu službu Zambije.

Riječ je o službeniku socijalne službe u Ndoli Chompa Muleyu i šefici socijalne službe u Lusaki Ireni Munga. Oboje su svjedoci-stručnjaci.

24 sata je još jutros tvrdio da Ivan Pernar neće svjedočiti na sudu u Zambiji.

” Jedan svjedok morao je na ispite u Lusaku, drugi je imao prometnu nezgodu, trećem vlada DR Konga nije dala dozvolu da istupi, četvrtom taj dan nije bilo dobro. Kao što smo pisali, Ivan Pernar neće svjedočiti u postupku koji se vodi protiv Hrvata u Zambiji jer ga je tužiteljstvo uklonilo s te liste, iako je bilo potpuno nejasno zašto su ga uopće prije i uvrstili na popis svjedoka. Sve je to izazvalo žustru raspravu između zambijskog državnog odvjetnika Innocenta Kamunga i sutkinje Mary Mulanda, koja je na kraju naredila tužiteljstvu da zaključi optužbe na današnjem ročištu, pišu 24sata.

Foto: Hina