Ivan Pernar na sudu u Zambiji: Jedan uhićeni Hrvat rođen je kao žena, a sad tvrdi da je muškarac

Ivan Pernar na sudu u Zambiji: Jedan uhićeni Hrvat rođen je kao žena, a sad tvrdi da je muškarac

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ipak danas svjedoči na suđenju optuženim Hrvatima u Zambiji, javlja nam naš suradnik, novinar Stafrance Zulu.

Ivan Pernar upravo svjedoči na sudu. Kako nam javlja naš suradnik iz Zambije, Pernar je sudu rekao da je jedan uhićeni Hrvat rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac. Kazao je i da kao transrodna osoba ne može posvojiti dijete.

Rekao je da je, dok je bio žena, proglašen za LGBT osobu godine u Hrvatskoj. Pernar je kazao i da mu je Noah susjed u Zagrebu te da se kandidirao na izborima.

Na sudu ga je i identificirao, pokazujući na njega te govoreći da je rođen kao žena, a da sada tvrdi da je muškarac. Sudu je ispričao i da je Noah snimio dokumentarni film o svojoj tranziciji.

Rekao je da je u veleposlanstvu Konga u Beogradu snimio video gospodina Diu Merci Ghata koji je u kameru rekao da od 2017. veleposlanstvo nije potpisalo nijedan dokument o posvajanju. Kazao je i da je tada shvatio da je optuženi krivotvorio dokumente o posvajanju.

Nakon toga je, kaže, otišao u Zambiju, gdje se susreo s držvnim tajnikom zambijskog MUP-a Dickonsonom Matebom kojem je dao izjavu o optuženim Hrvatima.

Kako nam javlja naš suradnik, Pernar je na sudu rekao i da je podnio prijavu protiv Hrvata jer su “krivotvorili dokumenta za posvajanje djece”.

Rekao je da je posjetio veleposlanstvo Konga u susjednoj zemlji (u Beogradu), gdje mu je zaposlenik po imenu Diu Meci Ghata rekao da su 2017. prestali potpisivati ​​dokumente o posvajanju.

Prije nekoliko dana Pernar je napisao da neki hrvatski mediji šire dezinformacije o njegovom svjedočenju.

“Znam da imate puno upitnika u glavi i da se pitate kakav će biti ishod slučaja, neki se pitate i hoću li uopće svjedočiti. Nemojmo skakati pred rudo, ako smo mogli biti strpljivi svo ovo vrijeme, budimo strpljivi još malo.

Nije lako boriti se protiv svih lažljivih medija u Hrvatskoj, ali kad svima postane jasno da lažu onda će napadi tek eskalirati. Ovi napadi što ste jučer gledali na mene su tek početak. Molite se da istina pobijedi na sudu u Ndoli”, napisao je Ivan Pernar koji je zatim dodao još jednu izjavu.

“Slučaj će bit jako zanimljiv jer će sutkinja zapravo nakon iznošenja iskaza svjedoka u petak odlučit hoće li nastavit ili obustavit suđenje i okrivljene pustit.

Pitanje će se pokrenut neizbježno zakonitosti tih presuda o posvajanju i bit će zanimljivo za vidjet kako će optuženici branit legalnost tih presuda i dakako hoće li u tome uspjeti”, smatra Pernar.