Josipa Rimac izišla iz zatvora: Bila je neuvjerljiva i otužno patetična

Josipa Rimac izišla iz zatvora: Bila je neuvjerljiva i otužno patetična

Josipa Rimac je izašla iz Remetinca. Potom je dala izjavu za medije.

“Nakon 124 dana najvažnije mi je bilo zagrliti svoje dijete i to sam čekala 124 dana. Jako dobro znate da je ovaj postupak koji se ovdje više nije tajan, ali isto tako da dok istraga taje ne mogu koneitrati ništa što je vezano za istragu, jer ona još uvijek kao takva traje”, kazala je novinarima.

“Moram priznat da sam više detalja čula od vas, nego što sam ih i sama znala”, dodala je.

“Ja sam stvarno prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave podnijela zahtjev za razrješenje jer smatram da je to moja obveza i dužnost. Isto tako sam zatržaila nakon 24 godine isključenje, ispisivanje iz stranke isto jer smatram da je to moja obveza i dužnost”, kazala je odgovarajući na novinarsko pitanje ima li što poručiti bivšim stranačkim kolegama.

“Istina je da sam napisala knjigu, zove se Mater i ćaća pet kćeri”, rekla je Rimac.

Potvrdila je da je zatražila aktivaciju modela koji bivšim dužnosnicima omogućava da šest mjeseci primaju punu, a još šest mjeseci pola plaće, ali i da je u zatvoru napisala knjigu koja se zove “Mater i ćaća pet kćeri”, posvećenu njenim roditeljima i sestrama.

Ustvrdila je da ju nitko od kolega nije razočarao jer “pozicije, funkcije i titule donose neke prijatelje”, ali ih i odnose kada “funkcije i titule izgubite”.

Na pitanje planira li optužiti “neke ljude iz vlasti” Rimac je kazala da “voli sve ljude”. “Sve moje drage prijatelje, stranačke kolege, a i one koji nisu iz stranke kojoj sam do jučer pripadala formalno, ali srcem uvijek”, kazala je Rimac.

Nije željela odgovoriti na pitanje je li joj netko dojavio da joj je u automobilu postavljena “buba” za prisluškivanje koju je pronašla, što je prema neslužbenim podacima ubrzalo policijsku akciju u aferi Vjetroelektrane.

1

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina