Joško Jeličić o hrvatskim jalnušima i diletantima: Užasavam se što moram dijeliti komad ove prekrasne zemlje s tim jadom

Joško Jeličić o hrvatskim jalnušima i diletantima: Užasavam se što moram dijeliti komad ove prekrasne zemlje s tim jadom

– Jučer tuga, danas ponos. Tužni smo bili, ali to je realnost, Argentina je zasluženo pobijedila. Imamo još jednu važnu utakmicu. Moramo biti ponosni na momke i stožer što god bude u toj utakmici. Ostvarili su vrhunski rezultat, rekao je Mario Carević u emisiji Qatara.

– Koje su sve velike nogometne reprezentacije već doma, a o Italiji, koja se nije uopće plasirala, da ne govorim. O čemu mi pričamo. Ovo je veliko kao Biokovo, dodao je Carević.

– Od 211 članica FIFA-e samo su dvije reprezentacije odigrale na dva posljednja svjetska prvenstva 14 utakmica, Hrvatska i Francuska. Na šest svjetskih prvenstava tri puta smo bili među četiri najbolje. Oni su jedina hrvatska izvrsnost koja je prepoznata u cijelom svijetu. Ne treba se puno objašnjavati. Ovo što smo napravili, ne samo u nogometu, općenito hrvatski sportaši. Bez njih smo u svijetu jako mali, s njima smo prepoznatljivi. Sve druge reprezentacije i zemlje gledaju s respektom prema Hrvatskoj, istaknuo je Joško Jeličić, javlja HRT.

– Postoji taj hrvatski jal, “koji trebamo baštiniti” poput Dioklecijanove palače, dubrovačkog Starog grada, Plitvica… Užasavam se što moram dijeliti komad ove prekrasne zemlje s tim jadom. Na sreću, manjinskim. Hvala našima na emocijama i ponosu. Glavu gore, u subotu izađite i dajte sve od sebe, a u nedjelju se vidimo na dočeku da vam zahvalimo na svemu, rekao je Jeličić. 

Kazneni udarac iz kojeg je Lionel Messi doveo Argentinu u vodstvo protiv Hrvatske izazvao je brojne rasprave diljem svijeta. Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok su za druge Vatreni oštećeni.

– Pokušavam biti objektivan i iskren. Po meni penal nije bio. Livaković se zaustavio, Alvarez je naletio inercijom. To nije opravdanje za gubitak utakmice, ali taj je detalj odredio utakmicu jer smo do tog trenutka bili bolji na terenu, smatra Carević. 

– Imamo 30-ak minuta igre i kontrole. Orsato sudi kazneni udarac. Ja sam, priznajem, zadrta Hrvatina. Uzet ću mišljenja relevantnih stručnjaka koji su apsolutno složni da kaznenog udarca nije bilo. Nakon toga valja istaknuti izbornika Scalonija. Nakon poraza od Saudijske Arabije treba mu odati priznanje. Igrali su 4-4-2, oni su nas zagušili. Messi je najbolji igrač u povijesti, a momčad ima jasan plan. Drže posjed, dobro se brane, kreiraju prostor za Messija. 

Foto: HRT