Jutarnji list krenuo u kampanju protiv suca Kolakušića: Želi ga prikazati kao neradnika i uhljeba

Jutarnji list krenuo u kampanju protiv suca Kolakušića: Želi ga prikazati kao neradnika i uhljeba

Pokazle su se točnima najave da će Jutarnji list žestoko napasti suca Mislava Kolakušića koji je najavio svoj ulazak u poltiku. Optužuju ga da ne obavlja savjesno svoj sudački posao te da ima jako puno neriješenih predmeta.

“Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, koji je najavio izlazak na izbore za Europarlament, nakon toga na predsjedničke, gdje vjeruje da će pobijediti, a potom sa svojom političkom opcijom izaći na parlamentarne izbore, ne radi posao za koji dobiva plaću.

Prema podacima predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu, Nine Radića, sudac Kolakušić trenutno ima u rješavanju 290 predmeta, a ni u jednome od njih nije održao ni jedno ročište.

Zbog nerada na predmetima koje zadužuje, predsjednik suda je Kolakušiću već nekoliko puta oduzimao spise i dodjeljivao ih u rad drugim sucima kako bi strankama osigurao suđenje u razumnom roku. Iz zadnjeg upozorenja proizlazi da bi se referada suca Kolakušića uskoro mogla olakšati za 26 predmeta koje je zaprimio još 2017. godine, a do danas nije održao ni jedno ročište”, piše Jutarnji list.

Foto: Dario Grizelj/Hina