Di su pare: Mamić dao više od milijun eura u crni fond HDZ-a?

Di su pare: Mamić dao više od milijun eura u crni fond HDZ-a?

Nacional je objavio da je Zdravko Mamić u crni fond HDZ-a dao više od milijun eura, ali i da danas, navodno, proklinje dan kad je to napravio.
Na naslovnici Nacionala piše kako taj novac nije došao do Kolinde Grabar-Kitarović te da Mamić smatra da je HDZ najveća banda Europe, koja ga je reketarila.

Mamić, koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa, kaže kako je on “te kriminalce podržavao”, piše Index.

Podsjetimo, nekadašnji bog i batina hrvatskog nogometa godinama je gajio prisan odnos s HDZ-om i ključnim ljudima stožerne stranke. Ipak, Kolinda je kod gazde Dinama zauzimala posebno mjesto. Naime, Mamić joj je sredstvima, retorikom i zalaganjem pomogao da postane predsjednica.Osim donacijom i javnom podrškom, pomogao joj je i čuvanjem službenog autobusa kojim se vozila u kampanji na parkingu uz prostorije Uprave NK Dinamo, u krugu maksimirskog stadiona.

Ljubav između Mamića i Kolinde dosegnula je vrhunac kada joj je organizirao proslavu 47. rođendana. Kao iznenađenje doveo joj je tamburaše, a navodno je jednu takvu proslavu organizirao i nakon službene inauguracije. I sama Kolinda je potvrdila da je za nju “gospodin Zdravko Mamić organizirao razne večere”.

Foto: Mario Strmotić/Hina