Kad šef policije postane kriminalac: Željko Dolački dobio šest godina zatvora

Kad šef policije postane kriminalac: Željko  Dolački dobio šest godina zatvora

Željko Dolački proglašen je na Županijskom sudu u Zagrebu krivim za krađu iz policijskog sefa. Dobio je šest glodina zatvora, a mora uplatiti i 3,32 milijuna kuna. Na izricanju presude nije se pojavio. Dolački je optužen da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, koji nisu pronađeni, pišu 24 sata.

Uskok tvrdi kako je smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. “koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao” gotovo 290.000 eura, 640.000 kuna te preko dva kilograma zlata.

Zbog krađe iz policijskog sefa sa svojih su dužnosti tada odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika.

Dolački je uhićen i smijenjen krajem travnja 2016. a 10. lipnja te godine je izašao iz istražnog zatvora nakon što je Uskok ispitao 30-ak svjedoka.

Foto: Denis Cerić/Hina