Oslobodio ga samoizolacije: Kako je Capak pomogao svom koalicijskom partneru Dariju Hrebaku

Oslobodio ga samoizolacije: Kako je Capak pomogao svom koalicijskom partneru Dariju Hrebaku

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je danas ispred Banskih dvora da su u Hrvatskoj zabilježena 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je nešto niža brojka nego zadnjih dana. Capaka je uskoro ispravio Vili Beroš koji je rekao kako je zabilježen 81 novi slučaj.

Osvrnuo se na slučaj Darija Hrebaka zbog kojeg je, kako tvrdi Hrvatska udruga bolničkih liječnika, stavljena u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve hrvatske građane. Njega je, naime, Krunoslav Capak uputio na testiranje te mu je nakon toga prepustio da samostalno odluči hoće li biti u samoizolaciji. Capak tvrdi kako je HZJZ zaprimio poziv od Darija Hrebaka koji je rekao da se želi testirati na vlastiti račun. – On je bio na sjednici Gradske skupštine u Bjelovaru, gdje je lokalna epidemiologinja proglasila da svi koji su bili na sjednici moraju ići u samoizolaciju. On je platio svoj test i ja ne vidim zašto ga ne bi mogao napraviti – ustvrdio je Capak, javlja Večernji list.

Hrebak je, kako Capak kaže, zatražio i epidemiološke mišljenje, a s obzirom na to da je već bila večer, drugih epidemiologa nije bilo pa mu ga je on napisao. – Ja nisam namjeravao uplitati se u politiku – tvrdi Capak i dodaje kako svatko može napraviti isto što i Hrebak. – Ako se vi testirate svaka 24 sata ili svakih 48 sati i utvrdi se da niste zarazni, niste zarazni. Ali to nije uobičajena praksa i ljudi ostaju u samoizolaciji – zaključio je.

Treba podsjetiti da je  Hrebakov glas u Saboru  bio ključan kako bi se potvrdila nova Plenkovićeva  Vlada, a  Capak je  uvijek ponosno isticao da je član  HDZ-a.

Foto. damir Senčar/Hina

Facebook Comments