Pročitajte smiješno objašnjenje bivšeg ministra Pavića: Zašto je kupio Bossove parfeme, dezodorans i vrhunska vina?

Pročitajte smiješno objašnjenje bivšeg ministra Pavića: Zašto je kupio Bossove parfeme, dezodorans i vrhunska vina?

Bivši ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te zastupnik u novom sazivu Sabora, Marko Pavić, oglasio se o kupovini poklona za europske dužnosnike

Objavu bivšeg ministra prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

“Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme”, napisao je Pavić na Facebooku.

Podsjetimo, Marko Pavić u posljednjem tjednu mandata šopingirao je privatnom karticom te tražio povrat novca od Ministarstva. Do njegovih računa došao je Telegram, a iz njih se vidi da je Pavić osobno šopingirao u slobodno vrijeme – kupovao je parfeme, vina, kemijske olovke te zatim tražio povrat novca koji je potrošio.

Kupovao je u Mülleru – za dva Hugo Boss parfema i dezodorans dao je 1213 kuna. U Vrutku je kupio 36 butelja vina za 2542 kune, i to šest butelja Dingača po cijeni od 114,98 kn po butelji, 12 Postupa po cijeni od 77,98 kuna te 18 butelja iločkog traminca po cijeni od 59,99 kuna za butelju. Zatim je kupio i Hugo Boss kemijsku olovku za 440 kuna te nekoliko refila za olovke. Ministarstvo u odgovoru Telegramu tvrdi da su to darovi za ministre i predstavnike država članica EU zaduženih za kohezijsku politiku, predstavnike Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije surađivalo, a koji nisu primili protokolarne darove s logotipom EU2020HR, čiji broj je bio ograničen.  Zanimljivo je da se ministar Pavić “počastio”  skupocjenim poklonima  nakon nedavnih parlamentarnih izbora kada je znao da više neće biti ministar.

 

Foto: Damir Senčar/Hina