Kako je prevarant “Sascha Malkovich” mamio naivne Hrvate glamuroznim Monte Carlom: Prije 15 godina suđeno mu zbog izuzetno teškog kaznenog djela

Kako je prevarant “Sascha Malkovich” mamio naivne Hrvate glamuroznim Monte Carlom: Prije 15 godina suđeno mu zbog izuzetno teškog kaznenog djela

Stari policijsko-pravosudni znanac Saša Šušnjar (45) rodom iz Rijeke zaradio je još jednu u nizu optužnica tužiteljstva zbog prevara u kojima inicijalno, zahvaljujući lažnim predstavljanjima, bude uvjerljiv, a na kraju, ipak i raskrinkan. Tužiteljstvo mu stavlja na teret da se od 27. travnja do 4. svibnja 2020. godine u Zagrebu neistinito predstavljao kao Sascha Malkovich.

Trojicu muškaraca je uspio uvjeriti da će se u Zagrebu snimati film naziva ‘The Voice‘ i da će za potrebe snimanja biti potreban veći broj tehničkog osoblja, vozača i drugih. Pritom je tu laž dopunio i drugim važnim informacijama da, ako žele posao, moraju otići u Monte Carlo direktno potpisati ugovor, ali da za to trebaju u startu platiti određeni novac.

Pa mu je tako Vladimir M. dao 119 eura, Karlo P. 159 eura i Željko B. 79 eura. Čim je dobio novac prestao se javljati pa je na kraju prijavljen za produljeno kazneno djelo prijevare te tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora.

Iako se na početku branio šutnjom, prošle godine u policiji je priznao grijeh, svalivši odmah krivnju na ovisnost o drogama.

– Dugogodišnji sam ovisnik i smišljao sam načine kako da dođem do novca. Pa sam kontaktirao Srebrenku M.H. s kojom sam prije 10-ak godina radio na HRT-u jer sam ju htio angažirati kao PR managericu na snimanju filma u Zagrebu dok bi se ugovor potpisivao u Monte Carlu. Preko nje sam tako došao do njezina supruga Vladimira, a pronašao sam zatim još dvije osobe od kojih sam uzeo novac. Ukupno sam pribavio nekoliko tisuća kuna koje sam odmah potrošio na kokain – priznao je višestruko osuđivani kršitelj zakona Šušnjar.

Svi oštećeni redom su naveli da im se Saša prestao javljati čim su mu dali novac, a da su tek naknadno putem društvenih mreža saznali da se ne radi o Sashi Malkovichu već o Saši Šušnjaru.

– Na jednom projektu u Opatiji prije 10 godina sam radila sa Šušnjarom, a sve do zaprimljena njegova e-maila 27. travnja 2020. (s adrese foxtvadria@usa.com op.a) nisam ga čula. Ponudio mi je posao na jednom projektu, ali moj se suprug više oko toga angažirao te mi je naknadno rekao da od toga neće biti ništa jer da su prevareni, prisjetila se Srebrenka M.H.

Iz emaila koji je zaprimila se iščitava da joj nudi posao PR menadžera za snimanje The Voicea u Zagrebu te da će dobiti dnevnice u visini 880 dolara te honorar od 1250 dolara, uz mogućnost da sa sobom u Monte Carlo besplatno povede jednu osobu.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je 2008. godien pisala da je na Županijskome sudu u Rijeci, pred vijećem sutkinje Ike Šarić, započelo suđenje 28-godišnjem Riječaninu Saši Šušnjaru koji je optužen da je 2002. godine svoju, tada 16-godišnju polusestru, prodao kao prostititutku u Beogradu.

Ova je šokantna priča otkrivena kada se nesretnica nakon tri godine prisilnog prostituiranja po Europi uspjela vratiti u Rijeku i kada ju je polubrat ponovno pokušao oteti. Tek je tada djevojka otišla na policiju i ispričala što joj se dogodilo.

U optužnici riječkog tužiteljstva, napisanoj na šest stranica, detaljno je opisano kako ju je polubrat na prijevaru odveo u Zagreb, pa u Beograd te bez njenog znanja za dvije tisuće eura prodao vlasniku jednog hotela koji je naknadno zbog niza kriminalnih radnji osuđen na više godina zatvora.

Navodi se kako je maloljetnica odmah po prodaji bila silovana i perfidnim metodama psihički slamana, sve dok konačno nije popustila i počela se prostituirati u jednoj usamljenoj kući pokraj Beograda u kojoj je bilo još djevojaka prodanih u “bijelo roblje”.

Mlada Riječanka je potom prebačena na “posao” u Italiju, pa Francusku, u kojoj je konačno u jednom hotelu uspjela doći do recepcije i dozvati policiju.

‘Sestra dobrovoljno pristala na prodaju’

Sutkinja Šarić do sada je tri puta zakazivala početak suđenja, no danas 22-godišnja Riječanka nije se odazivala, a jučer je konačno prepraćena i saslušana. Suđenje je zatvoreno za javnost, no doznali smo da je u sudnici ponovila svoju šokantnu ispovijest.

Optuženi polubrat kojeg zastupa odvjetnik Goran Marjanović rekao je kako se ne osjeća krivim. Tvrdi da je sestra zapravo u dogovoru s jednim muškarcem dobrovoljno pristala na prodaju za 2000 eura, namjeravajući potom pobjeći, odnosno izigrati vlasnika hotela.

U sudnici su saslušani i njeni roditelji. Sutkinja Šarić donijela je odluku da se iz Francuske pribave dokumenti iz spisa u kojem je osuđen njen posljednji gazda-makro, te da se zamolbenim putem saslušaju svjedoci u Srbiji, odnosno vlasnik hotela koji se trenutačno nalazi u zatvoru.

Saša Šušnjar je također “operirao” po Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Na slici: Saša Šušnjar i njegov lažni identitet kao Sascha Malkovich