Marin Miletić doživio potop u Rijeci: Zbog izbornog fijaska dao neopozivu ostavku

Marin Miletić doživio potop u Rijeci: Zbog izbornog fijaska dao neopozivu ostavku

Saborski zastupnik Marin Miletić dao je neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Mosta zbog izborno fijaska u Rijeci.

“Dragi ljudi. U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornosti prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera su me izabrali u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakog čovjeka. To sam činio od prvog dana mog zastupništva i to ću činiti do posljednjeg dana.

Moji Riječani su mi dali povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno. Budući da osobno vjerujem u političku odgovornost, u važnost preuzimanja osobne odgovornosti – ovime upoznajem javnost i moje Riječane da dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta radi potpunog neuspjeha na izborima za mjesne odbore u Rijeci.

Nastavljam ponizno raditi kao Mostovac u Hrvatskom saboru, na Kvarneru, u mojoj predivnoj Rijeci i tamo gdje me stranka želi, graditi ljepšu i pravedniju Hrvatsku. Ali, ne mogu ja od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti, ako se sam tako ne ponašam. Zato dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta. Imajte me u molitvi”, ističe Marin Miletić.

Podsjetimo, na izborima za vijeća mjesnih odbora u Rijeci, održanima u nedjelju, od ukupno 174 mandata u svim vijećima HDZ je samostalno ili s koalicijskim partnerima osvojio najviše – 63 mandata, znatno više od SDP-a i njegovih partnera.

Prema informacijama HDZ-a, SDP je osvojio 43 vijećnička mandata, a predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović rekao je za lokalne medije da je SDP sam ili s partnerima osvojio 47 mandata.

HDZ je samostalno osvojio 57 vijećničkih mjesta te još šest u koaliciji s HSU-om.

SDP je u većini mjesnih odbora na izbore izašao samostalno, a u nekoliko njih s HSU-om ili PGS-om.

Treća politička stranka po osvojenim mandatima je Primorsko-goranski savez, koji je samostalno osvojio 15 vijećničkih mjesta, a kandidati s nezavisnih lista građana dobili su 26 mandata u raznim mjesnim odborima.

Predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović izrazio je zadovoljstvo rezultatom izbora, ocjenjujući da je to zaokret u riječkoj politici. Istaknuo je da je HDZ na lokalnoj razini uvijek spreman na suradnju.

Predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Marko Filipović rekao je da je ta politička stranka ostvarila rezultat na razini onog prije četiri godine na izborima za vijeća mjesnih odbora.

– Umjereno smo zadovoljni. Provest ćemo analizu izbornih rezultata, ali nema razloga za zabrinutost, dodao je.

Na području Rijeke 34 mjesna odbora predstavljaju oblik neposrednog sudjelovanja i odlučivanja građana o lokalnim poslovima koji utječu na njihov život i rad. U mjesnim odborima do 7500 stanovnika bira se po pet članova vijeća, a u dva najveća, Svetom Nikoli i Zametu, s više od 7500 stanovnika bira se sedam vijećnika.

Na izborima za vijeća mjesnih odbora natjecale su se 174 kandidacijske liste, od kojih 158 stranačkih I 16 nezavisnih. Sudjelovalo je 890 kandidata, od kojih su najmlađi imali 19 godina, a najstariji 91 godinu.

Foto: Hina