Kakvo dodvoravanje šefu: Za Ćorića je Plenković utjelovljenje Batmana i Supermana

Kakvo dodvoravanje šefu: Za Ćorića je Plenković utjelovljenje Batmana i Supermana

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić se na potpisivanju Ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području Slavonije kratko osvrnuo na aferu vjetroelektrane.

Ćorić je prvo rekao da će izborni program HDZ-a biti predstavljen nakon što bude predmet razmatranja na Središnjem odboru stranke idućeg ponedjeljka, a krako se referirao i na priopćenje DORH-a, odnosno na to na koga je DORH mislio u priopćenju, javlja N1.

“Za većinu igrača na hrvatskoj političkoj sceni, onih koji su se bavili politikom, rezultati Vlade Andreja Plenkovića ga pozicioniraju kao Batmana i Supermana, sve u jednom. Tu ću stati”, rekao je Ćorić. Podsjetimo, Državno odvjetništvo na svojim je službenim stranicama reagiralo na izjave državnog vrha.

Premijer Plenković smatra da se reakcija odnosila na Milanovića, dok je on uvjeren da se odnosila na Plenkovića. “Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana”, rekao je Milanović jučer i dodao:

“Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam.”

DORH se nakon izjava glasio na svojim službenim stranicama podsjećajući na članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu.

“Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske.”

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Facebook Comments