Kalkulant Milanović se “zabarikadirao” na Pantovčaku: Neće podnijeti ostavku, a izgleda da neće biti ni na listi SDP-a

Kalkulant Milanović se “zabarikadirao” na Pantovčaku: Neće podnijeti ostavku, a izgleda da neće biti ni na listi SDP-a

Zoran Milanović objavio je svoju reakciju na društvenim mrežama na činjenicu da će Ustavni sud sutra odlučivati treba li dati ostavku ako namjerava izaći na izbore. Svoju objavu tempirao je otprilike u isto vrijeme kada se na Općem Saboru HDZ-a očekivao nastup Andreja Plenkovića. Milanovićevu objavu donosimo u cijelosti:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Čovjek koji je pomogao Karamarku da se upiše u HDZ: Dragi moj Tomo, izdajniče jedan. Prodao si se za 30 srebrnjaka

Andrej Plenković i njegovi HDZ-ovci svjesni su od jučer da gube izbore za Hrvatski sabor. I zato su odmah, u strahu od poraza, krenuli osporavati ustavnost mojeg sudjelovanja na parlamentarnim izborima. Ali, što god oni govorili i kakvu god odluku HDZ-ovi ustavni suci donijeli, možete biti mirni. Na ovim ću izborima sudjelovati kao kandidat za premijera i pobijediti. Ako ustavni suci izvrše nalog kukavice Plenkovića, kao što su poslušno izvršavali sve njegove naloge proteklih godina, pa me spriječe da budem kandidat na listi u prvoj izbornoj jedinici u kojoj se i on natječe, lista naše koalicije će svejedno pobijediti.Isto tako, ne brinite, neću dati ostavku na dužnost predsjednika Republike jer neću prepustiti svu vlast u Hrvatskoj u ruke Plenkoviću i HDZ-u!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto nikad oštrija: Milanović je nepristojni lažljivac koji se ruga hrvatskim građanima. A Plenković je njegov “politički brat”

Ne zaboravite, ako odstupim s dužnosti predsjednika Republike prije pobjede na ovim izborima i prije izbora novog predsjednika Hrvatskog sabora, dužnost predsjednika Republike preuzeo bi privremeno HDZ-ovac Gordan Jandroković. Dakle, Plenković i Jandroković bi u tom slučaju upravljali državom, preuzeli bi apsolutnu vlast u Hrvatskoj. To je ono što zapravo i žele, ovladati i porobiti sve institucije hrvatske države. Siguran sam da im hrvatski ljudi to neće dopustiti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HDZ-ov kipar upozorava Plenkovića: Nećemo uspjeti ako ne uključimo “hrabre desničare” Kostopeča, Kovača, Anušića i Karamarka

I da bude posve jasno, nikakve neustavnosti neće biti kod preuzimanja vlasti nakon pobjede na izborima. Kao predsjednik Republike bit ću kandidat za premijera (na listi ili ne, potpuno je svejedno), nakon naše pobjede na izborima i nakon konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora odstupit ću s dužnosti predsjednika Republike, na dužnosti predsjednika Republike zamijenit će me – kako to Ustav striktno u članku 97. propisuje – novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora (a to neće biti HDZ-ovca Jandroković).

Nakon što okupim većinu zastupnika, od vršitelja dužnosti predsjednika Republike tražit ću da mi povjeri mandat za sastav nove Vlade RH. Zapamtite, samo vi odlučujete tko će pobijediti na izborima, ni ustavni suci, ni HDZ-ova kabala, samo vi!”, objavio je Milanović na Facebooku.

Foto: Hina