Karamarko: Nacional ne može preživjeti bez mene pa me prati kao Udba

Karamarko: Nacional ne može preživjeti bez mene pa me prati kao Udba

Tomislav Karamarko reagirao je na napise Nacionala koji je objavio vijest da se bivši predsjednik HDZ-a sastao u Livnu s  bosanskohercegovačkim objaveštajcima. U  prilično ironičnom postu Karamarko tjednik Nacional naziva (A)Nacionalnom bojnom koja poput Udbe prati svaki njegov korak.

“(A)Nacionalna bojna” očito ne može preživjeti bez mene na svojim naslovnicama pa me prati k’o udba, jer želi biti moja sudba. No kada je riječ o “špijunskoj struci” ili lokaciji, pozivam ih na fetu livanjskog sira kako bismo se napokon dogovorili tko je od nas zapravo “špijunčina”? Oni koji opsesivno mjere svaki moj korak, bave se mojom obitelji, izmišljaju mi nepostojeće kuće, stanove i nekretnine, tajno me snimaju i u susjednim državama, pričaju otrcane viceve o Finskoj, gdje navodno dilam atomske centrale, recikliraju “Konzultanticu” i sumnjivi ruski kapital, ili sam to ja, koji sam, eto, “slučajno”, u skladu sa svojom zadaćom zaštite nacionalnih interesa, “pogodio” da ćemo izgubiti arbitražne sporove s MOL-om potencijalno teške nekoliko milijardi kuna pokušavajući spasiti državni proračun i novac hrvatskih poreznih obveznika, piše  Karamarko i pita pravdoljubce, moraliste i hrabre istraživače “(A)Nacionalne bojne”, kada će na naslovnicu prikačiti štetočine koje su nas gurnule i zadržale u pogubnim arbitražama.

“Glede “sumnjivog” ruskog kapitala, bilo je razumno očekivati da će moralisti makar tajno snimiti preuzimanje Slavonije i Baranje pomoću milijardi eura nekakvog, valjda legitimnog, ruskog kapitala? Na njihovim “(a)nacionalnim” naslovnicama i stranicama vidljiviji sam nego Trump i Putin zajedno i to mi je gotovo kompliment u onom kontekstu “dobro je da se piše makar i negativno”, piše Karamarko dodajući da su se  moralisti silno potrudili dokazati da njegovi privatni susreti, susreti slobodnog čovjeka, mogu štetiti nacionalnim interesima RH, a to ružno podmetanje nije moglo proći bez kojekakvih, navodnih “specijalnih savjetnika”.

“Još opskurnija je insinuacija da sam valjda od “Muje i Hase” (neka se “Bobi i Rudi” ne uvrijede) u BiH tražio potporu za svoj novi politički angažman radi rušenja legitimnih hrvatskih vlasti. To svakako spada u antologijske novinarske budalaštine! Njihova briga za nacionalne interese svodi se na hrpetine spinova i “fake news” tračeva!
I što poručiti ovim “moralnim vertikalama” na kraju? Svakako se vidimo na sudu! Uživajte, jer da vas nema, trebalo bi vas izmisliti kao paradigmu svega onoga čemu u novinarstvu nema mjesta, zaključuje Karamarko.