Karamarko očitao lekciju SDP-ovcu: Smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno zagađuje istarsko domoljublje

Karamarko očitao lekciju SDP-ovcu: Smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno zagađuje istarsko domoljublje

Tomislav Karamarko kritizirao je istarskog SDP-ovca zato što ne želi obilježiti pogibiju Viktora Kancijanića, pripadnika grupe Feniks. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“2. srpnja 1972.g ubijen je Viktor Kancijanić. Imao je 27 godina kada je kao pripadnik grupe Feniks, 20. lipnja 1972. ušao u tadašnju državu. Ta povijesna epizoda, kao i sudbina 19-orice hrabrih domoljuba je poznata.

Cilj borbe čiji su plamen pokušali zapaliti jest samostalna država Hrvatska. Hrvatski narod je do svoje slobode i samostalnosti došao dva desetljeća poslije.Dakle ove godine obilježavamo pola stoljeća pogibije i smaknuća 18-orice heroja (Ludvig Pavlovic je osuđen na dugogodišnju robiju).

Matica hrvatska, ogranak Pazin oglasio je i pozvao na obilježavanje obljetnice pogibije, ponosa Istre Viktora Kancijanića, jer taj heroj rođen je upravo u Tinjanu kraj Pazina.

Zanimljiva je reakcija općinskog načelnika Tinjana na inicijativu Matice hrvatske. Čovjek se zove Goran Hrvatin i navodno je član Sdp-a. U trendu je, definitivno. Jer smrad sporo raspadajuće titovštine i dalje nemilosrdno guši i zagađuje istarsko domoljubno narodnjaštvo vlč Milanovića i biskupa Dobrile.

No narečeni drug neoprezno se poigrao nekim zakonskim pa i ustavnim kategorijama. On poziv na obilježavanje ove obljetnice naziva “neprihvatljivim sadržajem koji je protivan Ustavu RH pa i statutu općine Tinjan”. Također u društvenom domu zabranjuje okupljanje “u svrhu promicanja neprihvatljivih ciljeva i sadržaja”.Da pojednostavim.

Je li to drug Hrvatin upravo objavio da je neovisnost Hrvatske i nestanak Jugoslavije “neprihvatljiv sadržaj”, a borba za neovisnost “neprihvatljiv cilj”?Mislim da su on i njegova stranka dužni objašnjenje javnosti. Također očekujem reakcije nekih stranaka. A u konačnici i DORH-a. Ako to izostane bit ce pokrenuti odgovarajući procesi.A mi se sa štovanjem sjećamo Viktora Kancijanića i svih ostalih Feniksovaca.S nama su zauvijek”, ističe Karamarko.

Foto: Hina