Karolina Vidović Krišto pisala Matiji Babiću: Evo što sve zamjera njemu i Indexu

Karolina Vidović Krišto pisala Matiji Babiću: Evo što  sve zamjera njemu i Indexu

Karolina Vidović Krišto napisala je pismo vlasniku Indexa Matiji Babiću. Evo što stoji u pismu.

“Obraćam Vam se kao stvarnom vlasniku portala Index, bez obzira na to što to vlasništvo skrivate putem različitih pravnih akrobacija. Kao što je i hrvatsko pravosuđe Ustavom i zakonom neovisno, a svi znamo da je ovisno, i to od udbaško-korumpiranih vladajućih struktura, tako znamo i da Index možda ima nekoga tko se predstavlja vlasnikom, ali stvarni vlasnik ste Vi.

Razina neprofesionalnosti, vulgarnog primitivizma, te brutalne lažljivosti jesu Vaše osobne specijalnosti, i Vašeg portala. Jer, kako drugačije okarakterizirati slijedeće uratke i rabote Vašeg portala? 

Nabrojat ću nekoliko naslova na koje ćete jednom morate dati odgovore i položiti račune. Tako ste nedavno imali slijedeće tekstove.

Naslov: „Tko su majke odgajateljice – trećina nije rođena u Hrvatskoj“

Hrvatske državljane selektirati na temelju mjesta rođenja, boje očiju ili boje kože jest fašizam. Kada bi nam pravosuđe funkcioniralo, taj novinar, koji širi fašističke teze, i urednik bili bi privedeni pravdi.

Naslov: „Kronologija saborskih frikova“ „Krišto tražila samo počast za djecu koju su ubili Srbi. Bijesna jer joj je odbijeno“

To što ste me stavili u skupinu frikova je Vaša stvar, i to spada u medijske slobode. Međutim, iznositi laži, kako biste me stavili u navedenu kategoriju, jest kleveta. Čista je laž da sam tražila počast samo za djecu hrvatske nacionalnosti. Tražila sam počast za djecu ubijenu u agresiji na Republiku Hrvatsku, te je Vaša tvrdnja da sam tražila počast samo za djecu koju su ubili Srbi lažna. 402 ubijene djece ne selektiram brojeći krvna zrnca. Krivac za tu ubijenu djecu jest agresor na našu državu, a to je, kao što znamo, potvrđeno i od međunarodnih instanci. Jer, da nije bilo srbijanske agresije na Hrvatsku, sva ta ubijena djeca bi normalno živjela.

Naslov: „Postoji razlog zašto se više piše o Aleksandri Zec nego o 402 djece ubijene u ratu“

Za svakog razumnog i normalnog čovjeka je svako ubijeno dijete ubijeni nedužni anđeo, a isticati jednu žrtvu te omalovažavati jedno jedino dijete, a kamoli 401, jest bolesno. Ali Index upravo to ovim skandaloznim člankom čini. Index broji krvna zrnca, otvoreno selektirajući ubijenu djecu, a sam taj pristup je više nego apsurdan, a nažalost je i bolestan. Jer, Aleksandra Zec je isto hrvatsko dijete koje je ubijeno, ali ne od vlasti Republike Hrvatske. Mediji kao Index od samog tog odvratnog i tragičnog slučaja pokušavaju stvoriti krimen hrvatskim građanima koji oni ne zaslužuju. Obitelj Aleksandre Zec dobila je odštetu od Republike Hrvatske, iako ne snosi odgovornost za to ubojstvo; hrvatska država financirala je i dokumentarni film o Aleksandri Zec, kao i dokumentarni film o snimanju dokumentarnog filma (vrlo neobično). Ostalo 401 dijete nije dobilo odštetu od Republike Srbije, i nije snimljen ni jedan film o toj djeci.

Ivan Kljajić, šestomjesečna beba ubijena u Vukovaru, jest žrtva za čije ubojstvo odgovornost snosi Republika Srbija, kao i Verica Nikšić koja je u ličkoj Širokoj kuli živa zapaljena. Vlasti Republike Srbije odlučile su prisvojiti dio hrvatskog teritorija, pri tome namjerno čineći zločine kako bi teritoriji bili isključivo srpski. Ovo nisu moje teze, već povijesne činjenice i presude Međunarodnog suda u den Haagu i međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. 

Vi iz Indexa selektirate djecu na temelju nacionalnosti, što je u potpunosti civilizacijski neprihvatljivo. U svakom funkcionirajućem pravnom poretku zbog tog protucivilizacijskog čina bili biste privedeni pravdi. 


Svo ovo neprofesionalno, histerično i huškačko vrijeđanje ima svoju jasnu pozadinu. Ona se zove korupcija i koristoljublje. Jednostavno, gospodine Babiću, Vi i Vaš portal pišete za onoga tko vas plaća, pri tome se neopravdano skrivajući iza časne profesije novinarstva. 

Jer, činjenica je da je Index, na primjer, 2012. godine dobio 489.000,00kn poreznih sredstava građana Grada Zagreba, a koje vam je dodijelio tadašnji gradonačelnik Bandić. Postavlja se pitanje – zašto bi građani Grada Zagreba davali novce privatnome portalu? 

Ali, kad se uzmu naslovi na portalu Index nakon te uplate iz Grada Zagreba, kao što su: „Bandić je pravi pobjednik izbora“,„Zagreb je energetski osviješten grad“,„Bandićeva pobjeda – buđenje građanske svijesti“, itd., onda je jasno, zašto vas puno ljudi proziva medijskim ucjenjivačima i plaćenicima. Jer, prije ovih hvalospjeva o Bandiću, vi ste itekako izvještavali o korupcionaškim rabotama Bandića i njegove družine.

Poštovani gospodine Babiću, Vaše skrivanje od hrvatskih zakona i ruganje svim poštenim i čestitim građanima, te Vaš luksuzni život možete si priuštiti isključivo zbog ne-funkcioniranja hrvatskog pravosuđa. Vaše financijske makinacije ali i neprofesionalno, klevetničko i lažljivo novinarstvo bilo bi u svakom funkcionirajućem pravosuđu sankcionirano, ali Vi konzumirate zaštitu onih kojima pripadate – a to su vladajuće strukture u Hrvatskoj.

U slučaju Bandića vidjeli smo Vaš moralni profil. Od njega ste primali novce, neutemeljeno ga 

nakon toga hvalili, a kad je umro, bez ikakvog pijeteta prema njegovim najbližim, posthumno ste ga izvrijeđali.

Kako je evidentno da pišete po nalogu onoga tko Vas plaća, postavlja se pitanje – tko Vas sada plaća da vrijeđate hrvatsku državu i sve hrvatske građane?

Osvijestite si nespornu činjenicu koja glasi – svakoj nepravdi dođe kraj. Najopasnije oružje na ovome svijetu je riječ – jer, uvredljiva riječ i lažljivi tekstovi prethodnice su fizičkih sukoba i ratova. 

Pozivam Vas da dobro razmislite o svojim rabotama, jer kad-tad svi polažemo račune”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina