Karolina Vidović Krišto piše državnoj odvjetnici: Niste proveli jednu važnu istragu. Možda zato jer štitite Plenkovićevog “prijatelja”

Karolina Vidović Krišto piše državnoj  odvjetnici: Niste proveli jednu važnu istragu. Možda zato jer štitite Plenkovićevog “prijatelja”

Karolina Vdović Krišto uputila je otvoreno pismo državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek.

“Zbog Vašeg sustavnog djelovanja protivno hrvatskom Ustavu i hrvatskim zakonima, a što ujedno jest kršenje Ugovora o EU, hrvatski su građani svakodnevno izloženi nepravdi, materijalnoj šteti, a nažalost i ljudskim žrtvama.Jučer je ponovno došlo do željezničke nesreće kod željezničkog kolodvora u Rijeci, što je izazvalo znatnu materijalnu štetu.

Prije dva mjeseca, pak, 9. rujna 2022. godine, dogodila se željeznička nesreća kod Novske, u kojoj su smrtno stradali Mario Gusak, Tadija Matković i 17-ogodišnji Filip Pezić. Nesreća se dogodila uslijed udarca putničkog vlaka u teretni vlak koji je stajao na pruzi. Na nered u sustavu HŽ-a upozoravao je poginuli strojovođa Gusak nekoliko godina prije svoje smrti, ali DORH kao i u niz drugih slučajeva ništa nije poduzeo. Ni nakon dva mjeseca niste utvrdili razloge nesreće, a potpuno je jasno iz kojeg razloga. Teretni vlak je u vlasništvu Pavla Vujnovca, koji je inače vlasnik i PPD-a i ENNA grupe, te vrlo blizak premijeru Andreju Plenkoviću.

Sam Andrej Plenković posjetio je mjesto nesreće ni dva sata od tog tragičnog događaja, što nije samo neuobičajeno, već je bilo i izravno ometanje istrage, to jest, prikupljanja dokaza.U prvim vijestima pojedini mediji navodili su da se teretni vlak zaustavio na otvorenoj pruzi kako bi ilegalne izbjeglice prešle iz teretnog u putnički vlak.Hrvatska javnost nije upoznata s istinom jer Vi, DORH, i korumpirani mediji šutite i ne utvrđujete istinu.

Karolina Vidović Krišto

U Bavarskoj je prije nekoliko mjeseci isto bila željeznička nesreća te su se uzroci znali nakon nekoliko dana.Vaše izjave da ”je u tijeku postupanje DORH-a“ jest ruganje i vrijeđanje hrvatskih građana, jer kao i u svim drugim slučajevima gdje su uključeni moćnici, DORH je slijep i gluh. Ovdje Vas podsjećam na Plenkovićevu ministricu Gabrijelu Žalac.Vaše skrivanje kaznenih dijela metodom beskonačnih istraga te provođenja selektivne pravde jesu glavni uzročnik opće korupcije, društvene nepravde, inflacije i siromaštva.Hrvatski građani Vas plaćaju da skrbite za poštivanje zakona te da sprječavate korupciju.

Gospođo Hrvoj-Šipek, Hrvatske željeznice primaju milijarde od hrvatskih građana za koje nije jasno kuda odlaze, a izjava ministra Olega Butkovića da Hrvatske željeznice ”izvode manevre kod natječaja” dokazuju da je sam ministar Butković upoznat s protuzakonitim rabotama HŽ-a.

Vi svojim ne-djelovanjem omogućujete korupciju na najvišoj razini, a hrvatski građani trpe nepravdu i štetu, i još Vas plaćaju za Vaš nerad.Kao pravnica ste svjesni da prikrivanje korupcije i utjecaj na pravosuđe jesu kaznena djela, a Vi ih činite”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina