Karolina Vidović Krišto: Plenkovićeva Vlada odala počast krvniku blaženog Alojzija Stepinca

Karolina Vidović Krišto: Plenkovićeva Vlada odala počast krvniku blaženog Alojzija Stepinca

Karolina Vidović Krišto upozorava da je Plenkovićeva Vlada položila vijenac na grob narodnih heroja, gdje je pokopan i Jakov Blažević.

“Nakon moje prekjučerašnje objave, u kojoj sam kritizirala što je na Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima potpredsjednik vlade Davor Božinović položio vijenac na grob narodnih heroja, gdje je pokopan i komunistični moćnik Milutin Baltić, javilo mi se niz osoba koje su me upozorile da je u toj grobnici pokopan i Jakov Blažević.

Znači, hrvatska je vlada odala počast krvniku blaženog Alojzija Stepinca!Jakov Blažević bio je poslijeratni državni tužitelj u komunističkoj Hrvatskoj, a upravo se to razdoblje smatra olovnim vremenom, najgorim po ljudska prava, u kojem su se događala masovna ubojstva i progoni.Ali, posebno treba spomenuti da je Jakov Blažević osobno zastupao optužnicu protiv blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Svi oni koji nasjedaju na manipulacije današnje Plenkovićeve vlade ovime su dobili demanti. Odavati počast Jakovu Blaževiću u ime hrvatske vlade na Dan sjećanje na žrtve totalitarnih režima jest uvreda za sve hrvatske građane, jest uvreda za sve žrtve komunističkog režima, ali je i čin protivan temeljnim europskim vrijednostima.

Plenkovićeva vlada korupcijom sustavno zlostavlja hrvatske građane, a ovim činom pokazuje svoje pravo lice te prijezir prema svim hrvatskim vrijednostima i otvorenim ranama”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Wikipedia