Karolina Vidović Krišto: Premijer ne želi da porezna pročešlja imovinsku karticu Linića, Šeksa, Šeparovića i Kalmete

Karolina Vidović Krišto: Premijer ne želi da  porezna pročešlja imovinsku karticu Linića, Šeksa, Šeparovića i Kalmete

Karolina Vidović Krišto tvrdi da se Plenković ne želi boriti protiv korupcije. Evo što je rekla u Saboru.

“Čuveni njemački bivši tenisač Boris Becker bio je izložen progonu njemačkih poreznih tijela, te je morao platiti kazneni porez, kada su bavarski poreznici dokazali da je više živio u Njemačkoj nego u Monacu, gdje je bio prijavljen, što će reći, popularnost ili društveni statusza državna tijela ne igraju nikakvu ulogu.

Vi svojim utjecajem na pravosuđe ne dopuštate utvrđivanje razmjera imovine i prihoda, putem kojeg bi Državni proračun uprihodio milijarde, s obzirom na to da moćnici u Hrvatskoj vrlo često imaju smiješne javno deklarirane prihode, ali zato imaju enormnu imovinu.

Zašto ne dopuštate poreznoj upravi da utvrdi razmjer imovine i prihoda sucu Miroslavu Šeparoviću, inspektoru Andriji Mikuliću, Božidaru Kalmeti, Ivici Todoriću, Vladimiru Šeksu, Slavku Liniću – i tako bih mogla još dva sata nabrajati. Nama se, primjerice, raspada zdravstveni sustav jer nedostaje novca u proračunu, a razlog je neviđena krađa javnih dobara i Vaše blokiranje rada pravosuđa”, ističe Karolina Vidović Krišto