Kolakušić poslao jasnu poruku Falkensteineru: Austrijske tvrtke prečesto krše hrvatske propise, sjetimo se kriminalne Hypo banke ili Reiffeisen zadruga

Kolakušić poslao jasnu poruku Falkensteineru: Austrijske tvrtke prečesto krše hrvatske propise, sjetimo se kriminalne Hypo banke ili Reiffeisen zadruga

Eurozastupnik Mislav Kolakušić je reagirao na najavu tvrtke Falkensteiner da će svi njihovi radnici morati biti cijepljeni.

” Tvrtke koje posluju u Hrvatskoj, a koje misle da mogu kršiti odredbe hrvatskog Ustava i zakone mogle bi se brutalno iznenaditi nakon sljedećih izbora i smjene HDZ-a. Uvođenjem obveznog cijepljenja za radnike u Hrvatskoj protivno svim zakonskim odredbama Falkensteiner će se svrstati s onu stranu zakona, a kada se uskoro ostvare uvjeti za to će biti i brutalno kažnjen.

Austrijske tvrtke prečesto krše hrvatske propise, sjetimo se kriminalne Hypo banke ili Reiffeisen zadruga. To su mogle nekažnjeno raditi uz svoje suučesnike iz HDZ-a no stvari će se uskoro drastično promijeniti. Tko god bude izvan zakona, bit će brutalno kažnjen, u skladu sa zakonom”, iatiče Kolakušić.

Podsjetimo, kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike.

To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa, dok će se na sve nove zaposlenike primjenjivat 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.

”Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenicima, ali i o našim gostima, što shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) te dodao kako nisu olako donijeli ovu odluku, ali su uvjereni da je ona ispravna. “Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem.” zaključio je Michaeler.

To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa, dok će se na sve nove zaposlenike primjenjivat 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni, prenosi hrturizam.hr.

Nenad Bakić je odlučio da više neće ići u hotele Falkensteiner.

“Falkensteiner uvodi pravilo da svi novozaposleni moraju biti cijepljeni. Meni se čini da se austrijska korporacija ovime prezrivo sprema prekršiti hrvatski Zakon o radu.

Cijepljenje je osobna stvar ljudi, jer sad znamo da cijepljeni također šire zarazu i ‘misli na druge’ je pogrešan slogan. Pogotovo sad kad se čini da novi sojevi izbjegavaju staro cjepivo. Više ne idem u Falkensteiner, zbogom! Pogotovo što je jasno da sigurnost od prenošenja daju (brzi) testovi daleko više od cijepljenja.

Oslanjanje na cijepljenost kao ‘garanciju da nema zaraze’ je krajnje pogrešno, a ako oni to rade, rekao bih da bacaju karte na to, a ne testiranje (jer kad bi testirali ‐ čemu ovaj zahtjev?). Dakle, zdravorazumski mi se čini da bi oni mogli biti epidemiološki najnesigurnija kompanija!, napisao je Bakić u svom postu koji je odmah pokupio jako puno lajkova. Zanimljivo je da je ovu objavu lajkao i saborski zastupnik Stjepo Bartulica koji je napisao i komentar.

Foto: Hina