Karolina Vidović Krišto: Silni analitičari nam tumače da se moramo pomiriti s beznađem, bezakonjem, nepravdom i korupcijom

Karolina Vidović Krišto: Silni analitičari nam tumače da se moramo pomiriti s beznađem, bezakonjem, nepravdom i korupcijom

Karolina Vidović Krišto čestitala je građanima dan Državnosti prisjetivši se u kojoj se situaciji Hrvatska nalazila prije 34 godine. Kritizirala je pojedine analitičare koji po njezinom sudu uvjeravaju hrvatsku javnost da se moramo pomiriti s beznađem, bezakonjem, nepravdom i korupcijom. Objavu Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.

“Prije 34 godine, Hrvatska je bila puna nade i odlučnosti, iako smo bili svjesni opasnosti koja nam je išla ususret. Mi smo 1990. bili suočeni s prijetnjama nadmoćnog neprijatelja, a podršku su nam davali tek malobrojni svjetski čimbenici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karleuša govorila o Severini ispred Vučića i Dačića: Ona je prodala vjeru za nevjeru i za novac

Ali unatoč nepovoljnim okonostima, tadašnja Hrvatska nije imala straha, i bili smo odlučni ostvariti generacijski san, o slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj Državi. Hrvatska je 1990. godina čvrsto zastupala tezu da Hrvatski narod ima pravo na svoju državu, i uspjeli smo.

Danas moramo tu državotvornu tezu preformulirati, i jasno kazati da Hrvatski narod ima pravo na UREĐENU DRŽAVU!

Mi imamo pravo živjeti u državi u kojoj se poštuju zakoni, u kojoj je svatko jednak pred zakonom i u kojoj se baštine elementarne etičke i moralne vrijednosti. Današnja Hrvatska pati zbog nemorala i sebeljublja, zbog gramzljivosti i egoizma vladajućih struktura, koje su prema Hrvatskoj ravnodušni, i njima Hrvatska služi isključivo kao platforma njihovog osobnog komfora.

No, sjetimo se da tada, početkom devedesetih godina u borbi za neovisnom državom, Hrvatskoj nitko ozbiljan nije predviđao uspjeh. Tako i danas, svi silni analitičari nam tumače da se moramo pomiriti s beznađem, bezakonjem, nepravdom i korupcijom. Po njima Hrvatska nema ista prava kao druge države Europske unije.

Zato se ugledajmo u Hrvatsku od prije 34 godine, i odlučno i hrabro recimo, da mi Hrvati nismo drugorazredni građani Europske unije, i da imamo pravo živjeti u državi koja je pravedna, uređena i uspješna. Sigurna sam da ćemo kao i prije 34 godine, naoružani najjačim oružjem koje postoji na svijetu, a ono se zove ISTINA, pobijediti nepravdu i laž.

Organizirat ćemo svoju Hrvatsku kao uređenu i uspješnu državu, u kojoj će se dobro živjeti i u koju će se Hrvati vraćati, a ne odlaziti iz svoje lijepe Domovine”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina