Karolina Vidović Krišto srčano brani Vatrene: Kad Ante Tomić piše o Modriću, to je kao da pudlica laje na Jumbo Jet

Karolina Vidović Krišto srčano brani Vatrene: Kad Ante Tomić piše o Modriću,  to je kao da pudlica laje na Jumbo Jet

Propala koalicija Možemo i SDP-a svakako je obilježila protekli tjedan stranačkog života u zemlji. O toj temi, ali i pripremama oporbe za izlazak na parlamentarne izbore gdje je glavni cilj rušenje HDZ-a s vlasti, u emisiji “Studio 4” govorila je Karolina Vidović Krišto.

– Hrvatska se nalazi u potpunom političkom mrtvilu i političkoj neodgovornosti. Mi svjedočimo tomu da je naša država po pitanju pranja novca svrstana od strane najkredibilnije svjetske organizacije uz bok Vijetnamu i Kamerunu i to se u medijima prešućuje. To je zaštita kriminala, to je stanje u Hrvatskoj, rekla je uvodno Karolina Vidović Krišto, iz stranke Odlučnost i pravednost.

Možebitna koalicija Možemo i SDP-a u kontekstu HDZ-a, smatra Vidović Krišto, tri su kraka jedne te iste vladajuće strukture.

– O čemu pričamo? Hrvatska je prožeta nesposobnim i korumpiranim vlastima, i često jednako takvom lažnom oporbom. Koja je razlika između HDZ-a, SDP-a i njihovih priljepaka?, upitala je Vidović Krišto.

“Što se tiče Možemo se od početka lažno predstavlja. To je izdanak vladajućih struktura koji je kroz korumpirane medije nametnut kao nešto sposobno. Što smo vidjeli, aktivisti potpuno ideološki zaslijepljeni u mržnji. Uz to jedini što rade jest zaštita Bandićeve korupcionaške strukture”, rekla je Karolina Vidović Krišto.

Vidović Krišto je komentirala i sinoćnju tragediju u Sisku i složili se da je jedan od problema pravosuđe koje ne funkcionira.

Ovakvi događaji, smatra Krišto, trebaju biti upozorenje svima nama te smo kao društvo dužni adekvatno reagirati.

-Ovo su strašne situacije, ovo su alarmantni pokazatelji svima nama da smo kao društvo jako odgovorni i dužni adekvatno reagirati. Svakako da se cjelokupna situacija može i mora imenovati onakvom kakva jest. Mi u Hrvatskoj imamo potpunu devastaciju pravnog poretka gdje ne funkcionira pravosuđe, gdje je DORH kompromitiran, kao nijedna država u Europi imamo državno tužiteljstvo koje generira nered, nepravdu, korupciju i zaštitu kriminala. Na svim razinama imamo od vladajućih struktura stvaranje nereda i automatski razaranje države. Naravno da se to održava na sve pore života. Ovi slučajevi mogu biti izdvojeni, ali previše su učestali i previše ljudskih života je dalo danak da bi mogli na to gledati benevolentno. Ovo su velika, velika upozorenja svima nama, smatra Vidović Krišto.

Komentirala je i optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena.

“U hrvatskoj povijesti nikada nitko nije osuđen za lažno svjedočenje.Podsjetit ću vas na Ratka Mačeka. Je li optužen? Nije. Mesić je lažno svjedočio u Haagu. je li optužen? Nije Puhovski je lažno svjedočio u Haagu. je li optužen Nije”, naglasila je Karolina Vidović Krišto.

” Organizirano protuhrvatsko djelovanja. Lažno optuživati takve velikane. I onda imate nekakva lažna osvjedočana piskarala poput Dežulovića i Ante Tomića koji su uvijek bili u funkciji korumpiranih struktura Nine Paviće ili ovršne mafije obitelji Hanžeković. Kada jedan Tomić piše o Modriću to je kao mala pudlica laje na Jumbo Jet na deset tisuća metara nadmorske visine”, zaključila je Karolina Vidović Krišto.