Karolina Vidović Krišto upozorila Plenkovića: Vaš bahati ministar našetava se u tenisicama od 750 eura, a prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 580 eura

Karolina Vidović Krišto upozorila Plenkovića: Vaš bahati ministar našetava se u tenisicama od 750 eura, a prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 580 eura

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je pismo Andreju Plenkoviću u kojemu ga upozorava da je potpuno izgubio dodir sa stvarnošću. Ističe da novi ministar Damir Habijan nosi tenisice od 750 eura, dok minimalna plaća u Hrvatskoj iznosi 580 eura. Pismo Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.

“Vaše sustavno vrijeđanje inteligencije i dostojanstva hrvatskih građana svakim danom postaje nepodnošljivije.

Tako ste u subotu, iz zagrebačkog luksuznog hotela s pet zvjezdica, na kojem ste okupili svoju privilegiranu mladež (pod nazivom Mladež HDZ-a), izjavili kako je afera podmićivanja medija u slučaju bivšeg ministra Filipovića mrtva, te kako ju je utopio novopredloženi ministar Damir Habijan.

Taj Damir Habijan kojega postavljate za ministra gospodarstva, do sada je pokazao jednu jedinu posebnost, a ona se zove bezosjećajna bahatost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Što je Glavaš rekao policiji o Šeksovim optužbama: Gordana Getoš Magdić prenosila je Sovi sve što se na raspravi događalo

Gospodin Habijan se našetava s tenisicama od 750 eura, i taj čovjek će biti ministar gospodarstva. U Hrvatskoj ogroman broj vrijednih i poštenih ljudi zarađuje minimalnu plaću, dakle, trenutačno oko 580 eura, a koja će nakon nove godine iznositi oko 700 eura. Dakle, znatno manje nego što Vaš Damir Habijan potroši na jedne tenisice.

Zaposlenici Podravke, Tiska ili spremačice u školi, kao i zaposlenici u trgovačkim lancima, krvavo rade cijeli mjesec za iznos koji je niži od cijene tenisica u kojima Vaš Habijan paradira.

Izjavom da je afera, koja dokazuje da Vi i Vaši pomagači novcima poreznih obveznika korumpirate medije, umrla, jest dokaz Vaše ohole pogubljenosti. 

Vi ste hrvatskim građanima time poručili da ih možete ne samo krasti, nego da ih možete i vrijeđati. Jer, kao što Vam je poznato, krasti novce poreznih obveznika je kazneno djelo, a kazneno djelo se ne rješava medijskim halabukama ili manipulacijama, već presudama utemeljenima na zakonu i činjenicama.

Ali, kao i afere Borg, INA, Gabrijela Žalac, Darko Horvat, negiranje genocida od strane Pupovca, otimanje Dalekovoda, PPD-HEP plin, i sve ostale afere, zbog Vašeg protuustavnog blokiranja pravosuđa sve one ostaju nerazriješene.

U navedenim i drugim aferama hrvatskim građanima se kradu milijarde eura upravo zbog blokiranih institucija – ali Vi idete dalje, te doslovno vrijeđate sve poštene i vrijedne ljude u Hrvatskoj.

Plaće u Hrvatskoj su uvrjedljivo niske, a cijene apsurdno visoke – upravo zbog sustavne krađe koja je moguća zbog blokiranih institucija.

Hrvatskoj nije potreban maneken robnih marki, već ozbiljan ministar gospodarstva koji će napraviti zaokret u razgradnji hrvatske države, koji će proaktivno raditi na stvaranju preduvjeta za strane investicije, omogućavanju poduzetničkih aktivnosti i stvaranju pozitivne poduzetničke klime.

Taj Vaš Damir Habijan, osim za ozbiljnog političara nedoličnog javnog komuniciranja, partner je kontroverznog odvjetnika Olega Uskokovića, koji pod sumnjivim okolnostima kupuje medije po Hrvatskoj. 

Dakle, i u ovome slučaju svjedočimo da je jedina konstanta Vaše vladavine, netransparentnost i manipuliranje.

Hrvatsko gospodarstvo će, dakle, voditi ministar bez ikakvih osjećaja za život hrvatskih građana. Jer, osoba koja pokazuje takvu razinu bahatosti i primitivnog hedonizma, ne može biti ministar u uređenoj državi.

A općenito u ministarstvu gospodarstva imamo dužnosnika koji u nijednoj drugoj, uređenoj državi EU ne bi mogli biti dužnosnici.

Državni tajnik u ministarstvu gospodarstva je izvjesni Mile Horvat (zvani Topdžija), osoba koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku, to jest, na Grad Osijek. Kao što znamo bombardiranje hrvatskih gradova su bila neselektivna, a kao što znamo po međunarodnom pravu, neselektivno bombardiranje jest ratni zločin.

Dakle, osoba za koju postoje jasne indicije da je počinila ratni zločin nad građanima Osijeka, kod Vas je državni tajnik. Usto, taj Horvat je jedan od glavnih odgovornih za požar u Osijeku i neviđenu ekološku katastrofu, kojoj ste izložili građane Slavonije.

Drugi Državni tajnik je Ivo Milatić, osoba koja je s bivšim HNS-ovim ministrom Vrdoljakom stvarala kriminalni sustav Vašeg tajkuna Pavla Vujnovca. Za Milatića postoji niz indicija za upetljanost u korupciju; Milatić je promijenio tri stranke, a zbog njegove nesposobnosti i korumpiranosti, u Hrvatskoj se razvoj obnovljivih izvora energije najlošije potiče, te je Hrvatska konstantno upućena na uvoz električne energije, umjesto da ju izvozimo.

Sve navedeno Vi činite putem sustavne cenzure i korumpiranja medija. Tako namjeravate HRT-u – uz pretplatu i prihode od reklama – dati dodatnih 18 milijuna eura novca poreznih obveznika.

Kolokvijalni naziv za HRT među hrvatskim građanima je ”Jutel”, s obzirom na rigidno-režimski informativni program koji HRT ima. 

Na HRT-u ste uspostavili kriterije po kojima je dopušten nastup zabavljačice srpskih genocidnih postrojbi u BiH, izvjesne Brene, a niz hrvatskih pjevača ima zabranu nastupa na HRT-u. 

To što Vi radite s HRT-om jest u naravi duhovno nasilje nad hrvatskim građanima i nad svim hrvatskim i europskim vrijednostima.

Gospodine Plenkoviću,

Hrvatska je na kraju 2023. godine institucionalno blokirana, hrvatski građani izloženi su neviđenoj socijalnoj nepravdi, a sve hrvatsko i europsko izloženo je nasilju i ponižavanju.

Vi i Vaši pomagači ste Hrvatsku obespravili i ponizili.

Budite sigurni da vrijeme polaganja računa vrlo skoro dolazi, jer, kao što je poznato, svakoj nepravdi kad-tad dođe kraj”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina