Što je Glavaš rekao policiji o Šeksovim optužbama: Gordana Getoš Magdić prenosila je Sovi sve što se na raspravi događalo

Što je Glavaš rekao policiji o Šeksovim optužbama: Gordana Getoš Magdić prenosila je Sovi sve što se na raspravi događalo

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš ispitan je u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi, zbog kaznene prijave za navodnu prijetnju ubojstvom bivšem predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, što je kategorički odbacio kao neistinu. Teleskop donosi integralnu izjavu Branimira Glavaša osječkoj policiji.

“Navodi kaznenog djela prijetnje za koje sam prijavljen jedni su u nizu Vladimiru Šeksu, zvanom Sova svojstvenih laži.Od svih navoda naznačenih u kaznenoj prijavi istinite su jedino dvije stvari.Prva, da sam toga dana nakon održane rasprave pred Županijskim sudom u Zagrebu 5. srpnja 2023. bio na terasi obližnjeg ugostiteljskog objekta na kojoj su se nalazili i Gordana Getoš Magdić i njezin odvjetnik Antun Babić za susjednim stolom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto upozorila Plenkovića: Vaš bahati ministar našetava se u tenisicama od 750 eura, a prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 580 eura

Druga, da je Gordana Getoš Magdić na raspravi održanoj 11. srpnja 2023. za vrijeme svjedočenja umirovljenog policajca Nikole Rađenovića kojim ista nije bila zadovoljna, glumeći histerični napad doista izrekla da sam u tom ugostiteljskom objektu rekao „budem li ja presuđen ja ću jednu osobu likvidirati, pucat ću joj u glavu“, a na što sam joj istog časa povišenim tonom izgovorio „Lažeš“, a što je uneseno u zapisnik.

Kategorički poričem da sam izgovorio navedene riječi za koje me se tereti, a što sam i demantirao u samoj sudnici odmah po iznošenju optužbi od strane Gordane Getoš Magdić. Pogotovo poričem da sam Sovi prijetio na bilo koji način. Sovino podnošenje kaznene prijave za navodnu prijetnju protiv mene podneseno je kako je u medijima sam Sova rekao u prvoj polovici rujna 2023. Što je čekao cijela dva mjeseca? To je plasirao u Jutarnjem listu pred kraj samog postupka u listopadu sa namjerom da se ja „upecam na udicu“ i rasplamsam medijsku polemiku, što mi nije padalo na pamet. Na te Sovine smišljene podvale, samo sam na fb-u odgovorio „Trla baba lan, da joj prođe dan“, a što su pojedini mediji i prenijeli.

Nesporna je činjenica da je uplašeni oštećenik najobičniji lažljivac i kukavica, što se najbolje vidi iz njegova postupanja prema saborskoj zastupnici Karolini Vidović Krišto. Nazovi muškarac koji ozbiljno prijeti ženi koja se usudi kritizirati njegov cijeli životni politikantski rad, spletke i podvale, jer to što Sova radi nije politika, jasno govori o kakvoj se osobi radi. Ljudska mizerija i dno dna od čovjeka. Ako tko prijeti, prijeti Sova, hvaleći se kako je citiram „mnoge sam do sada ušutkao i ubio“, a ne ja. I to slabijem od sebe. Jednoj ženi i državnoj dužnosnici.

Njegove tvrdnje da se uplašio mojih navodnih prijetnji stoga su smiješne. Tko prijeti slabijem od sebe ne boji se upućenih mu prijetnji. Pogotovo kada vidim da je niti nakon četiri mjeseca od navodnih prijetnji od kojih se uplašio prijetio državnoj dužnosnici. Svjestan valjda činjenice da mu nitko ništa ne može. Jer, ne vidim da su policija i DORH reagirali na isti način po prijavi saborske zastupnice, državne dužnosnice, zbog upućenih joj prijetnji od građanina Šeksa zvanog Sova, kao što se reagira u situaciji kada drugi građani prijete političarima i državnim dužnosnicima. Nema istražnog zatvora, nema hitnog privođenja i nema postupanja, prema Sovi.

VJEROVALI ILI NE: Radimir Čačić branio Most: Pa tako mogu misliti samo fanatici HDZ-a

Osim toga, koja bi bila moja motivacija za prijetnjama Sovi. Sova je već očerupana što se vidi iz njegova nekontroliranog postupanja prema ženi, a tek potom i državnoj dužnosnici Vidović Krišto. Njegovo držanje nakon upućenih prijetnji, kada nema snage priznati i ispričati se ženi za svoj ispad, a potom angažiranje stranačkog apartčika kao lažnog svjedoka koji mu je platio žderačinu u restoranu, naravno po dobrom stranačkom običaju, službenom karticom općine ili grada kojemu je na čelu, da njegovu priču potvrdi i demantira uplašenu ženu jasno pokazuje očerupanost od morala i društvenih vrijednosti. To samo po sebi govori i o tom HDZ-ovom aparatčiku. Ne samo da je lagao o onome što je vidio i čuo da je Sova rekao, nego se izložio kaznenom progonu od strane USKOK-a jer je trošenjem sredstava općine za žderačinu u Zagrebu zloupotrijebio položaj i ovlast. S obzirom da ga je na to očigledno potakao Sova, dakle Vladimir Šeks, očekujem i od policije da poduzme radnje u pravcu procesuiranja ove zloupotrebe. Jer kao službene osobe imate saznanja o počinjenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti pa ste dužni djelo i prijaviti. U protivnom i vi činite kazneno djelo neprijavljivanja kaznenog djela.

Prije dvije godine, točnije 26.listopada 2021. godine osobno sam bio svjedok, uz još dva svjedoka kako je Sova u kasnim noćnim satima prijetio fizičkom likvidacijom i Krunislavu Olujići i to riječima: „Pička ti materina. Krvi ću ti se napiti. Ubiti ću te..“. To se dogodilo pri izlasku iz restorana ispred zgrade restorana-pečenjarnice u Maksimiru-„kod Srbina“. Dakle prijetnje smrću upravo su stil ponašanja i vladanja cijelo vrijeme Sove, i ne poznajem niti jednog drugog političara kojem je to osobina. Ima toga i takvih primjera još kojima je vezan upravo Sova, čak i na najvišim državnim razinama za vrijeme vladavine Dr. Franje Tuđmana, Nikice Valentića i drugih hrvatskih premijera.

Prijetnja smrću bilo kojoj osobi, pa i prema Sovi, odraz je slabosti, a sa moje stane slabosti nema. Ali imam snage za borbu za istinu i u godinama koje slijede. Sve do kraja dok Sova ne bude potpuno „očerupana“.

Istina je da sam sa Sovom na ratnoj nozi, ali daleko od toga da bih mu prijetio smrću. Cijeli je ovaj postupak nastavak jednog cirkusa u pravosuđu koje dopušta da mu dirigira Sova i njime upravlja na daljinski upravljač. Sova (Šeks) koji je tada bio predsjednik Sabora RH je osoba koja je izravno uključen u kazneni progon protiv mene koji doista ima veliku ulogu u istom, počev od činjenice da je po nalogu i u dogovoru sa Ivom Sanaderom kao tadašnjim predsjednikom Vlade RH i Glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem sačinio predložak kaznene prijave u svibnju/lipnju 2005. protiv mene čime je iniciran montirani kazneni postupak protiv mene koji traje skoro 20 godina, aktivno je uključen u isti i danas. Ovaj puta preko suoptuženice Gordane Getoš Magdić, koju je nedvojbeno i očigledno u ovom drugom suđenju pravno savjetovao, primajući od iste redovito raspravne zapisnike kako bi kontrolirao sudski proces.

Tome zaključku u prilog ukazuju dvije činjenice.

Prva, što me je Sova nedugo nakon rasprave pred kraj ovog drugog suđenja (10.listopada 2023.) u 18h i 29 minuta greškom nazvao sa telefona broj 0992364-902 misleći da zove Gordanu Getoš Magdić, rekavši jesi to ti Gordana, a na što sam mu ja javivši se na telefon samo rekao-„Jebala te Gordana, jel hoćeš zapisnik sa sudske rasprave? Nakon čega sam prekinuo vezu, U 18,36 h Sova me je zvao ponovno, ali mu se nisam više javio. Sve sam to prijavio sudskom vijeću i evidentirano je u zapisniku sa glavne rasprave od 11.listopada 2023. .

Druga, jer je iako zna da je to neistina, Gordana Getoš Magdić na raspravi sa odmakom od šest dana rekla da sam izrekao riječi za koje me se prijavom tereti. Kada se ove dvije stvari povežu jasno je da je to učinjeno u režiji Sove jer su Gordana Getoš Magdić i njezin branitelj bili uvrijeđeni mojim komentarima prema njima.

Naime, dana 5. srpnja 2011. po pozivu branitelja Gordane Getoš Magdić pozvan sam za njihov stol gdje smo komentirali navode toga dana ispitanih svjedoka gdje se nismo složili o istinitosti njihovih iskaza, kojom prilikom sam Gordani Getoš Magdić i njezinu branitelju rekao da su glupi kao točak i da bi ja da sam na mjestu branitelja otkazao punomoć Gordani Getoš Magdić. Da nije bilo nikakve svađe niti prijetnji nikome toga dana o čemu je govorila Gordana Getoš Magdić pred sudskim vijećem , mogu potvrditi osobe koje su bile za mojim stolom Dino Kontić, Zdravko Dragić, te odvjetnica Eliza Bartolić Zubak.

Želim reći i to da se toga dana radilo o iskazivanju svjedoka Damira Arambašića, kojeg je Gordana Getoš Magdić sama predložila na ročištu 27.listopada 2021., a na čije iskazivanje je ona sama imala primjedbe iz razloga što nije iskazivao onako kako je ona željela da pred sudom iskazuje, već je iskazivao istinu, koja joj se nije svidjela.

Obzirom da je Gordana Getoš Magdić te svoje tvrdnje pred sudom iznijela tek nakon 6 dana, više nego jasno je da je taj skandal u sudnici napravila u dogovoru, režiji i naputku svog pravnog mentora kojem je svaki puta dostavljala sudske zapisnike na pregled upravo Vladimira Šeksa, zvanog Sova.

Te laži sam ponovio poričući navode Gordani Getoš Magdić jasnom i glasnom riječju „LAŽEŠ“ pred sudskim vijećem koje je na raspravi 11. srpnja 2023. izrekla pred sudom. To se lako može provjeriti uvidom u raspravni zapisnik od 11.srpnja 2023.

Na koncu, na koji je način i iz čega Sova zaključio da su prijetnje, da su kojim slučajem doista bile izgovorene, a nisu, bile upućene upravo njemu. U vrijeme kada su riječi konstatirane u prijavi navodno izrečene, Sove (Šeks) nije bilo. Niti je bio u ugostiteljskom objektu, niti je bio na raspravi na kojoj je Gordana Getoš Magdić ove laži izrekla. S druge strane, sadržaj riječi za koje me se tereti ovom Sovinom prijavom prijetnje su upućene „jednoj osobi“. Niti iz čega se iz sadržaja tih prijetećih riječi ne može zaključiti da bi bile upućene bilo kojoj konkretnoj osobi, a ponajmanje Sovi (Šeksu).

Dakle sasvim je jasno da je Gordana Getoš Magdić prenosila Sovi sve što se na raspravi i oko rasprave događalo i da je cijeli događaj na koncu izrežiran po starom UDBAŠKOM običaju od strane iskusnog suradnika UDBe kodnih imena -Dejan, Kolega i Sova. Jer, u strahu da će biti razotkrivena njegova uloga u događanjima u Osijeku 1991.i kasnije, kao i u drugim područjima njegova nezakonitog djelovanja, a time i njegova odgovornost za ista, a za koja se mene nezakonito tereti preko 20 godina, izmišlja događaje kako bi zamutio situaciju i sebe spasio. Po narodnoj držite lopova viče lopov, pa kada svi potrče od lopova, isti utekne”, rekao je Glavaš na svjedočenju.