Karolina Vidović Krišto želi ukinuti Finu: Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji

Karolina Vidović Krišto želi ukinuti Finu: Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) najavila je u srijedu izradu zakona kojim će predložiti da se ukine Fina, institucija za koju tvrdi da služi “ovršnoj mafiji” i zlostavlja hrvatske građane.

“Stranka Odlučnost i Pravednost počela je s izradom niza zakona, vrlo konkretnih, s ciljem uklanjanja svih oblika zlouporaba, a jedan od prvih bit će zakon o ukidanju Fine”, najavila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi da Fina ne postoji u uređenim europskim državama i da nema nijednog razloga da postoji i u Hrvatskoj.

“Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji kako bi zlostavljala hrvatske građane”, ustvrdila je.

Vidović Krišto spomenula je i druge hrvatske institucije za koje kaže da su blokirane i da “žrtvuju cijeli narod kako bi uska skupina mogla neometano kršiti zakone”, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, Državni inspektorat i DORH.

“Ako političke strukture, uz potporu medija, blokiraju državne institucije kako bi se mogle besramno bogatiti, onda je logično da te institucije neće davati rezultate zbog kojih postoje, i zbog kojih ih građani plaćaju”, ustvrdila je Vidović Krišto najavivši  odlučnu i sustavnu borbu za pravednost i jednakost u Hrvatskoj.

Foto: Hina