Sin našeg poznatog rokera Dade Topića: On je jako čudan, uvijek sam ja morao prvi zvati

Sin našeg poznatog rokera Dade Topića: On je jako čudan, uvijek sam ja morao prvi zvati

Hrvatski je glazbenik, skladatelj, tekstopisac, aranžer, gitarist i rock pjevač Dado Topić (73) dva puta je bio u braku, tijekom kojih je dobio i dva sina – Danijela i Rea. Danijel, njegov stariji sin, živi s majkom u Parizu, a upravo su ga ondje zatekli novinari Kurira kada je fotografirao Tjedan mode. Inače, Danijel se i bavi modnom fotografijom.

– Dugo živim u Parizu, od svoje osme godine, ovdje sam završio školu i fakultet. Bavio sam se manekenstvom, putovao sam po Europi, Aziji i Americi, a onda sam prešao na fotografiju, zbog koje sam također stalno na putu. U posljednje vrijeme sam u Parizu jer mi je mama bolesna – rekao je. 

Naravno, novinari su ga upitali o i odnosu s ocem Dadom, a Danijel je potvrdio da imaju “specifičan odnos” te da ga u jednoj fazi nije vidio čak deset godina. 

– Manekenstvom sam se počeo baviti slučajno i kroz taj posao sam se zaljubio u fotografiju. Više mi se sviđa biti iza kamere nego ispred. U Pariz smo došli svi zajedno, mama, tata i ja 1982. godine. Onda su se zakomplicirale stvari između mame i tate i odlučili su se razvesti. Mama je odlučila ostati u Parizu, a tata se vratio kući. Tad smo se jedno drugom izgubili iz vida, a poslije je došlo do rata. Oca nisam video deset godina, od moje osme do 18. godine – otkrio je Danijel. Međutim, Danijel je naučio tijekom života prihvatiti njihov pomalo neobičan odnos, prenosi Večernji list.  

Dado Topić/Foto:Hina

– Kad si dijete, nekako ti to ide ka srcu, razmišljaš to mi je tata, a kada odrasteš, shvatiš da nije sve u životu crno i bijelo. Prihvatiš to onako kako je. Sve je to život. On je do moje osme godine bio najbolji tata na svijetu i tu je zaradio kredit kod mene. Što je bilo, bilo je. Ne volim ostajati u prošlosti, volim budućnost. Ne možeš ljudima zamjeriti, svi imamo neke okolnosti, naše probleme, pa što je, tu je. Nismo imali nikakav kontakt. Bilo je komplicirano, nije bilo telefona, niti mogućnosti za komunikaciju kao sada. Do ponovnog susreta je došlo kad me je pozvao. Otvarao je studio u Rogoznici. Tog ljeta sam otišao tamo i vidjeli smo se. Zajedno smo proveli to ljeto – kazao je mladi Topić.

Kada su ga pitali jeli danas u kontaktu s ocem, objasnio je da nemaju baš vremena za komunikaciju zbog okolnosti s kojima se obojica susreću.

– Ne toliko. Imamo čudan odnos. Uvijek sam ja bio taj koji je zvao i stavljao drvo u tu vatru. Jednog dana mi je dosadilo. Danas s ljudima možeš komunicirati kako hoćeš. On je jako čudan. Ne zamjeram mu. Ako mu sutra nešto bude trebalo, tu sam. Otac je otac, krv je krv. Ja sam uvijek tu za ljude, ali se ne namećem. Ako me hoćeš pozvati, pozovi me. Tata je tata, ali neke stvari moraš prihvatiti. Pokušao sam razumjeti, ali neke misterije, nažalost, ne možeš otkriti. Svi mi imamo nešto što moramo prihvatiti, a ja sam to prihvatio i okej sam s tim. Mi smo super kada se čujemo, samo što to nije redovito. Ali nije to samo do njega. I ja sam živio takav život da sam uvijek bio negdje na putu – ispričao je novinarima srpskog medija.

Naslovna fotografija: Wikipedia