Katarina Peović optužila Tomaševića za razbijanje ljevice: Ide s kompromitiranim SDP-om koji je stvorio Bandića

Katarina Peović optužila Tomaševića za razbijanje ljevice: Ide s kompromitiranim SDP-om koji je stvorio Bandića

Kako će Radnička fronta izaći na lokalne izbore nakon razlaza sa Zeleno-lijevom koalicijom? Jesu li partnerima postavljali previše ultimatuma? Kakav program nudi građanima Rijeke u utrci za gradonačelnicu? Zašto je protiv kapitalizma i kako bi izgledao demokratski socijalizam? Zašto bi oporezivala ušteđevine? Na ta, ali i druga zanimljiva pitanja, u Pressingu odgovorila saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

Što se tiče razlaza Radničke Fronte i Zeleno-lijeve koalicije kazala je kako je to uslijedilo nakon što RF-u nije odgovarano na pitanje hoće li podržati nju kao kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke i razgovora članova Zeleno-lijeve koalicije s SDP-om.

O razlazu sa Zeleno-lijevom koalicijom: O nekim se stvarima nije komuniciralo

“Kako možete postavljati ultimatum ako dva mjeseca čekate odgovor za podršku moje kandidature u Rijeci? Nama je malo falilo da i drugi zastupnik RF-a uđe u Sabor. Imala sam drugi najbolji rezultat po preferencijalnim glasovima u koaliciji, nakon Tomislava Tomaševića. Za jedinstvo smo ljevice, ali ne postoji ta fotelja za koju bismo razgovarali sa kompromitiranim strankama centra, poput SDP-a. Mi nismo sudjelovali u razgovorima SDP-om nego smo o tome čuli iz medija, pa smo morali koalicijske partnere pitati o čemu se razgovaralo”, kazala je Katarina Peović, te dodala kako i dalje nisu dobili odgovor zašto je ne bi podržali kao kandidatkinju.

Nije u odnosu ka SDP-u u pitanju neki mladenački bunt, nego racionalan i realan odnos, kaže.

“Smatramo kratkovidnim davati slamku spasa stranci centra koja je u silaznom putu. Bilo je konfliktnih argumenata. Od SDP-a je bilo informacija da je bilo i bilateralnih razgovora, da je bilo riječi o zajedničkoj listi, a do danas se to nije razjašnjeno, a od Možemo je rečeno da je u pitanju samo podrška. Ušlo se u razgovor sa strankom koja je proizvela Milana Bandića, a iz njihovog je bazena on uzimao žetončiće.

O kakvoj promjeni Bandića govorimo, ako govorimo o stranci koja se nije odrekla svog nasljeđa, koja ima Bandićeve spavače u svojim redovima… je li promjena samo smjena jednih lica drugima, kako će to promijeniti koruptivne politike u Zagrebu?

Naš je stav jasan, SDP-u ne bi trebalo davati slamku spasa i smatrati ga jednako vrijednom strankom s kojom se pregovara”, kazala je Peović, i rekla kako RF nije došla do toga da vidi o kakvim se pregovorima radi.

“Rekla sam da se često u suradnji nije zajedno komuniciralo o nekim stvarima. Sigurno bi o tom razlazu bilo različitih interpretacija. Najbolje je držati se činjenica. Možemo je raskinulo suradnju s RF-om.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina