Klemm se ponovno izvukao: Neće ići u zatvor jer je navodno natučen u prometnoj nesreći

Klemm se ponovno izvukao: Neće ići u zatvor jer je navodno natučen u prometnoj nesreći

Josip Klemm je u Klinici za traumatologiju i zato se u četvrtak neće moći javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u Remetincu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđeno nam je da je odvjetnica koja zastupa Klemmovu zaštitarsku tvrtku dostavila zahtjev za odgodu izdržavanja kazne jer je njezin klijent doživio prometnu nesreću, zbog čega je hospitaliziran.

Nesreća se dogodila proteklog tjedna na području Samobora, Klemm je u nesreći navodno  natučen, ali mora ostati na bolničkom liječenju i sud mu je odobrio odgodu odlaska u zatvor, javlja Jutarnji list.

Klemmu je u srpnju prošle godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se poslije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj te da nije oštetio ni svoju tvrtku, ni državu.

Pošto je primio poziv za izdržavanje kazne na koju bi se trebao javiti u Remetinec, gdje prvo mora proći kroz dijagnostički centar, Klemm može tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne na što po zakonu ima pravo. Kako doznajemo iz krugova bliskih Josipu Klemmu, on će to svoje zakonsko pravo i koristiti.

Foto: Screenshot/Hina