Kolinda ide Hrvatima u BiH: Znaju jako dobro iza čega stojim, a znaju i tko ih ignorira

Kolinda ide Hrvatima u BiH: Znaju jako dobro iza čega stojim, a znaju i tko ih ignorira

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će u svojstvu kandidatkinje na predstojećim predsjedničkim izborima posjetiti Hrvate u srednjoj Bosni, u Mostaru, Skopaljskoj Gračanici i Vitezu.

Da posebnu pažnju tijekom kampanje posvećuje dijaspori, potvrdila je i u subotu.

“HRVATI IZVAN HRVATSKE NISU „DIJASPORA“, ONI SU ISELJENA HRVATSKA – NAŠA BRAĆA, NAŠA SNAGA!

U Stuttgartu sam nazočila svečanosti obilježavanja 30. godišnjice utemeljenja prvoga ogranka Hrvatske demokratske zajednice u Njemačkoj. Sve manje trebamo govoriti o ‘Hrvatima u Hrvatskoj’, ‘Hrvatima u Njemačkoj’, ‘Hrvatima u Bosni i Hercegovini’, a sve više o – Hrvatima.

Ratovi, nedaće i život rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti. U svome prvom mandatu obnovila sam dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te ću u drugom mandatu nastaviti raditi na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske.

Sretna sam što su me naši ljudi u Njemačkoj u ovolikom broju i ovako srdačno danas dočekali. Hrvati izvan Hrvatske su me 5 godina ugošćavali u svojim zajednicama, u svojim klubovima, u svojim obiteljskim domovima. Znaju tko sam i iza čega stojim. A znaju i tko ih ignorira, pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas”, objavila je na Facebooku.

Foto: Admir Buljubašić/Hina