Kolinda dobila značajnu podršku na desnici: Sve što je rekao vukovarski gradonačelnik Penava, ide joj u korist

Kolinda dobila značajnu podršku na desnici: Sve što je rekao vukovarski gradonačelnik Penava, ide joj u korist

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u razgovoru za RTL Danas rekao je da je “u kontekstu nepostojanja pravomoćne presude teško o Stanimiroviću govoriti kao o ratnom zločincu”.

“Imamo i druge neosporne činjenica, da je dotični 1993. izjavio za vukovarsku bolnicu da je pao posljednji ustaški bastion, realno  je da su na Ovčari završili oni koji su glumili da su ranjenici. 1995. dobio je nagradu od Karadžića. Neka gledatelji sami prosude o Stanimiroviću”, rekao je Penava našem reporteru Borisu Miševiću.

Penava već duže vrijeme upozorava na pitanje nestalih, a iako je Aleksandar Vučić u Hrvatsku donio dokumente koji ne služe ničemu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bi ga ponovno pozvala.

“Ona će sigurno donijeti odluku koja je najbolja za hrvatski narod. Da sam u poziciji, sjeo bih milijun puta s crnim vragom ako bi to imalo koristi za hrvatski narod narod. Ja znam da je Vučić bio neiskren, to je jedan kroz jedan. Samo je nastavio s praksom dosadašnjih visokih dužnosnika Srbije koji su u Hrvatsku dolazili s dokumentima”, rekao je Penava, dodajući da po pitanju nestalih određeni pomaći postoje, ali bi oni bili “konkretniji kada bismo, recimo, dobili kompletnu suradnju od Republike Srbije”.

Na pitanje bi li ponovno organizirao prosvjed kao u listopadu prošle godine, Penava je odgovorio: “I s crnim vragom sjesti zbog interesa hrvatskog naroda”.

Predsjednica je danas puno govorila o nestalima, isticala kako je to velik problem, a Penava ne vjeruje da je to radila jer se priprema za kampanju.

“Ne bih rekao i ne bih bio tako okrutan. Mislim da je predsjednica tijekom cijelog mandata imala izraženu domoljubnu komponentu”, rekao je.

A na predsjedničkim bi izborima, uz predsjednicu, mogli biti i Miroslav Škoro i Zoran Milanović. Koga bi podržao vukovarski gradonačelnik?

“Budući da sam član HDZ-a, moj kandidat će biti kandidat HDZ-a”, odgovorio je Penava.

Foto: Dario Grizelj/Hina