Kolinda došla na sučeljavanje na N1 televiziji: Što se dogodilo sa Zoranom Milanovićem

Kolinda došla na sučeljavanje na N1 televiziji: Što se dogodilo sa Zoranom Milanovićem

Do ranih jutarnjih sati unatoč tome što smo poslali jednak poziv stožerima oboje kandidata, nismo imali službenu potvrdu niti iz jednog stožera da će kandidati sudjelovati ili odbiti sudjelovanje u sučeljavanju na N1.

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za drugi mandat, Kolinda Grabar Kitarović došla je na N1.

Njezin protukandidat Zoran Milanović nije se zasad pojavio.

Pratite razgovor u Točki na tjedan UŽIVO na N1 televiziji i na našem portalu putem ovog linka.

“Pozvala sam građane da daju glas Hrvatskoj za sve, a ne Hrvatskoj koja se dijeli”, rekla je predsjednica upitana da objasni svoj poziv biračima da “biraju pravu Hrvatsku”.

“Ne želim da se dijelimo na ili mi ili oni, već dajmo glas za Hrvatsku koja se okuplja oko zajedničkih vrijednosti”, rekla je Grabar Kitarović, koja je na početku našoj Nataši Božić rekla da na skupu u Karlovcu nije biračima rekla da biraju “pravu Hrvatsku”.

Što se tiče birača Miroslava Škore, predsjednica je rekla da se nije obraćala direktno njegovim biračima.

“Čula sam poruku koju su poslali birači, nisam eksplicitno spomenula Škoru. On je bio s iste strane kao i ja. I ostale sam kandidate smatrala za sukandidate”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Ja šaljem svoje poruke i očekujem da će birači u Hrvatskoj dati svoj glas temeljem onoga što ja zastupam i temeljem mog programa”, rekla je.

Rekla je da je shvatila poruku birača koji žele da se Hrvatska razvija po pitanjima pravosuđa, gospodarskog rasta. “Ja moram uvažavati sva mišljenja, pa i onih koji se ne slažu sa mnom, zato sam pozvala i one koji nisu glasali za mene u prvom krugu da mi daju svoj glas, jer uvijek ću slušati narod i biti uz narod”, rekla je Grabar-Kitarović na N1.

Dodala je da treba ukinuti dužničko ropstvo u koje je Hrvatsku “doveo Zoran Milanović sa svojim Ovršnim zakonom”. “Nastavit ću se boriti za prava ovršenih građana i svih ugroženih skupina, uključujući i borbu za prava žena”, rekla je predsjednica.

“Bojim se da ovdje konzervativizmnom smatraju vjeru, domoljublje, ljubav prema crveno-bijelim kvadratićima”, rekla je Grabar-Kitarović, dodavši da ne znači da ljudi s lijevog političkog spektra ne mogu biti domoljubi.

“Ja sebe ne volim smatrati političarkom, koliko državnicom. Politika mi nije bila omiljeno zanimanje, više sam se bavila diplomacijom. U tim situacijama ja sam bila među narodom, ono što sam obećala od prvog trenutka. Ni sad se ne borim za fotelju na Pantovčaku, jer sam jako malo sjedila u njoj, nego sam bila po terenu i otvarala sam vrata našem gospodarstvu”, rekla je Grabar-Kitarović, dodavši da je Hrvatsku stavila na kartu svijeta, spomenuvši neke investitore iz SAD-a, koji se “ranije nisu mogli dogoditi”.

“Naravno, nemam izvršnih ovlasti, međutim, Milanović je imao izvršne ovlasti i njima je zadužio državu za 70 milijardi kuna”, rekla je predsjednica, dodavši da joj nije jasno zašto se njezin protukandidat uopće kandidirao za predsjedničku funkciju, ako je ranije govorio da je treba ukinuti.